FacebookTwitterLinkedIn

Nina Puiu are o experiență profesională de peste 20 de ani în industria serviciilor financiar bancare, din care aproape jumătate în cadrul Raiffeisen Leasing, unde a ocupat, pe rând, funcțiile de director financiar și director general adjunct.

Începând cu august 2013, Nina Puiu a fost numită membru neexecutiv independent al Consiliului de Administrație în cadrul Băncii de Export – Import a României EximBank S.A.

Cooptarea unui profesionist valoros și manager recunoscut în echipa ALB ne aduce mai aproape de obiectivele pe care ni le-am fixat, de a dezvolta industria financiară nonbancară în beneficiul clienților și partenerilor noștri și de a contribui la îmbunătățirea educației financiare în România”, a declarat Mircea Cotigă, CEO al UniCredit Leasing și președinte al ALB.

Melania Hăncilă va continua să colaboreze cu ALB în calitate de consultant și pe proiectele speciale ale ALB.

Sunt onorată și încântată să reprezint principalele instituții financiare de leasing și de credit de consum din România, și, totodată, am convingerea că pot să îmi aduc aportul la promovarea acestora după cele mai bune practici si conform cu cele mai înalte standarde de profesionalism”, a declarat Nina Puiu.

ALB România a fost fondată în 2004, având ca principale atribuții reprezentarea intereselor industriilor de leasing și credit de consum, precum și dezvoltarea unui cadru legislativ stabil și echilibrat care să susțină dezvoltarea pe termen lung a finanțărilor non-bancare. Membrii ALB acordă aproximativ 90% din totalul creditării nebancare din România.