
Smart city este definit printr-o combinație între transparența și voință politică, declară Nicușor Dan în cadrul Conferinței “From City to Smart City”, organizată de Asociația JumpToSmart.
“Municipiul București nu are în acest moment un inventar al proprietăților sale. Nu poți să gestionez un oraș dacă nu ai un inventar al proprietăților“, adaugă Primarul General. El subliniază importanța colectării unei baze de date urbane, în baza căreia să se conture strategii și să se adopte decizii. “Sunt deja 7-8 ani de când s a făcut ultima strategie de dezvoltare a Bucureștiului“.
“Un lucru asupra căruia aș vrea să insist, în ceea ce privește colectarea acestor date urbane, este corelație între mediul de afaceri și mediul universitar și preuniversitar, un dialog care nu a existat până acum“, spune Nicușor Dan, adăugând faptul că Bucureștiul deține peste 10.000 de persoane care lucrează în IT, fiind un oraș competitiv la nivel internațional.
“Traseele transportului public din București n-au mai fost modificate, au fost doar ajustate în anii 90; nu avem informații despre rețele de utilități, nu avem informații despre infrastructură școlară corelată cu datele despre populația, date mult mai subtil pe baza cărora vrei să iei decizii să extinzi transportul public, rețeaua școlară, facilități culturale“, enumeră Primarul General, pe măsură ce adaugă faptul că Bucureștiul are nevoie de soluții inteligente și de o masivă digitalizare a administrației publice.