Cautare
, Contributor

Transport |
|

Nicuşor Dan anunţă că va fi introdus un bilet unic pentru transportul în comun din Capitală 

Va exista un bilet unic pentru mijloacele de transport public de suprafaţă și pentru Metrou.  
Bucharest, Romania - October 22, 2020: Nicusor Dan, the elected mayor of Bucharest, speak in a press conference about the appeals filed in court by PS

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că în curând va exista un bilet unic pentru mijloacele de transport public de suprafaţă din Capitală, aflate în subordinea Primăriei Generale şi pentru Metrou, aflat în subordinea Ministerului Transporturilor. 

Fără îndoială că o să avem curând un bilet unic, pentru că e logic că lucrul ăsta să se întâmple. A şi funcţionat această chestiune în urmă cu patru sau cinci ani dacă nu mă înşel”, a declarat, sâmbătă, la Digi 24, Nicuşor Dan

Nicuşor Dan a explicat şi de ce nu doreşte preluarea metroului la Primăria Capitalei: ”În acest moment, Bucureştiul plăteşte o subvenţie consistentă către transportul public de suprafaţă, plăteşte o subvenţie consistentă către sistemul de încălzire, nu îşi permite să mai plătească o subvenţie pentru metrou. Ăsta  este motivul pentru care nu doresc în acest moment ca metroul să vină la Primăria Capitalei. Însă din punctul de vedere al bucureşteanului care foloseşte transportul public, pe el nu trebuie să-l intereseze dacă există o companie sau există două companii, pe el tot ce-l interesează este să aibă un bilet cu care să intre sau în metrou sau în autobuz, să aibă o călătorie de o oră cu unul sau cu altul, îl interesează că staţiile să fie cât mai apropiate unele de celelalte”. 

De asemenea, primarul a specificat faptul că prețul biletului ”nu este aceasta principala problemă”. 

O să facem o analiză. Nu este aceasta principala problemă a transportului public. Oricum, subvenţia este undeva la 80% din transport, adică doar 20% vindem bilete şi abonamente. (…) Principala problemă a transportului public este cantitatea, adică există zone care nu sunt deservite suficient şi faptul că nu are un orar predictibil şi faptul că nu e eficient pentru că cel de suprafaţă stă blocat în trafic. După aceea, sunt şi celelalte probleme, să nu e curat, că  nu are aer condiţionat şi acum, în timp de pandemie nu ai garanţia că se dezinfectează. Ultimele sunt  lucruri pe care o să le facem foarte repede, primele sunt chestiuni mai grele, mai cu mulţi bani”, a adăugat Nicuşor Dan.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii