Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Afaceri |
|

Nicoleta Schroeder, General Manager Uber: “Continuăm planul Uber de a deveni o platformă de mobilitate cu zero emisii până în 2040, cu mașini 100% electrice, transport public și micro-mobilitate”

Forbes România a invitat comunitatea de business din România să răspundă la cele mai importante chestiuni ale momentului în cadrul proiectului editorial #lecțiipentru2021.
119 women 49 Nicoleta Schroeder

Nicoleta Schroeder, General Manager Uber

Evoluția companiei într-un cuvânt

Cuvântul care caracterizează evoluția Uber în anul 2020 este „focus” – ne-am concentrat atât pe siguranța tuturor utilizatorilor, dar și a angajaților, fără să renunțăm la rezultate sau la implementarea unor soluții rapide pentru a ne adapta.

Înainte de pandemie, strategia noastră era deja centrată în jurul siguranței. Bineînțeles, nimeni nu s-a așteptat ca aceasta să devină atât de importantă în 2020. Din fericire angajamentul era deja asumat, iar capacitatea să construim și să acționăm rapid a venit cu acesta. Ca rezultat, atât la nivel global, cât și în România, am echipat șoferii cu mii de măști, panouri de protecție și dezinfectanți. În plus, am lansat în aplicație noi măsuri de siguranță pentru toți utilizatorii, astfel încât cursele Uber să fie cât mai sigure.

La nivel global, am depus eforturi pentru a construi o platformă performantă de livrări care să le ofere utilizatorilor posibilitatea de a comanda mâncare și cumpărături, produse farmaceutice sau alte produse de care au nevoie pe perioada distanțării sociale.

Ca multe alte industrii, ridesharing-ul și mobilitatea s-au confruntat cu provocări. Cu toate acestea, sunt de părere că multe dintre companiile din domeniu au reușit să depășească dificultățile anului 2020 prin lansarea de noi măsuri de siguranță, transparența informațiilor față de consumatori și parteneriatele de încredere.

Cele mai importante lecții

În ceea ce privește lecțiile de business, anul acesta ne-a demonstrat că o conexiune bună la internet și o cameră video funcțională sunt toate lucrurile de care avem nevoie pentru a fi alături de echipele noastre.

Obișnuiam să călătoresc des în regiunea Europei Centrale și de Est pentru că lucrez cu o echipă internațională, ceea ce nu a fost posibil în 2020.

Astfel am învățat că gândirea rapidă ne vine în ajutor atunci când e nevoie de implementarea unor soluții specifice, de moment. În plus, când vine vorba de soluții pentru „work from home”, păstrarea motivației și a spiritului de echipă, tehnologia ne este cel mai bun prieten.

Prestația autorităților

Am avut o colaborare bună cu autoritățile pe tot parcursul anului, atât înainte, cât și în timpul pandemiei. Prin stabilirea unor relații constructive, deschise și transparente, am reușit să colaborăm eficient și vom continua să depunem eforturi pentru a fi un aliat de încredere pentru autoritățile, orașele și partenerii din România.

Strategia de business pentru 2021

În primul rând, vrem să ne concentrăm pe o revenire sustenabilă. Continuăm planul Uber de a deveni o platformă de mobilitate cu zero emisii până în 2040, cu mașini 100% electrice, transport public și micro-mobilitate. Am făcut progrese în acest sens, prin lansarea serviciului Uber Green la Timișoara și prin încorporarea trotinetelor electrice Lime în aplicația noastră.

În al doilea rând, siguranța rămâne una dintre priorități și vom continua să dezvoltăm tehnologii și procese care să ofere curse sigure pentru utilizatorii Uber.

În cele din urmă, ne vom concentra eforturile în dezvoltarea celei mai bune platforme care să ajute utilizatorii în viața lor de zi cu zi, de la o cursă cu mașina până la livrare de mâncare sau cumpărături pe ultima sută de metri.

Provocări în 2021

Cred că 2021 este un an al schimbării, al adaptării și al regrupării. Cu toții ne-am confruntat cu provocări noi și am reușit să trecem peste situații atipice. Tocmai de aceea, provocarea pentru 2021 este de a dezvolta soluțiile pe care le-am găsit anul acesta: continuăm să punem accent pe siguranță, ne adaptăm la scenariul lucrului de acasă și acordăm o importanță mai mare mediului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii