Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Nicolae Sarcină – 500 Miliardari Ediția 2011

Nicu Sarcina.jpg
Nume: Nicolae Sarcină Avere: 24-25 de milioane de euro Varsta: 42 de ani Resedinta: Gorj Domeniu/Companie: Retail alimentar Pasiuni: masini, sport

Fără a fi prea vizibil cu declaraţii în publicaţiile mass-media din România, omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină conduce totuşi un business de câteva zeci de milioane de euro în domeniul retailului. Numai anul trecut compania Succes Nic Com a înregistrat o cifră de afaceri de 46,6 milioane de euro, în creştere cu 5% faţă de 2009. Nicu pentru apropiaţi şi dl Succes, pentru gorjenii care îl asociază cu reţeaua de magazine Succes pe care o deţine, Nicolae Sarcină este foarte cunoscut înTârgu-Jiu. De-a lungul timpului, numele său a fost deseori asociat fie cu cel al fostului premier Adrian Năstase, fie cu lideri importanţi din partidul de guvernământ.

Sarcină deţine un lanţ de 160 de magazine în judeţele Gorj, Hunedoara, Constanţa, și Bucureşti, şi desfăşoară activităţi în panificaţie, transporturi, construcţii, prestări servicii, benzinării. Sarcină nu a găsit în criză un motiv pentru a nu face nimic. Ba mai mult, a speculat orice oportunitate de investiții. Într-o perioadă în care apetitul românilor pentru consum a fost tot mai redus, Nicolae Sarcină a continuat să se extindă prin deschiderea de noi magazine.

Cea mai importantă mişcare a făcut-o la începutul lunii august, când a preluat un hipermarket deţinut de fosta reţea PIC a fraţilor Penescu, în urma unui contract încheiat cu Pricewaterhouse Coopers Business Recovery Services, administratorul judiciar al societăţii intrate în insolvenţă în 2009. A fost un pas important în strategia de dezvoltare a afacerii pe care o deţine, mai ales că mişcarea a marcat trecerea companiei Succes Nic Com de la formatul magazinelor tip supermarket şi minimarket la retailul pe suprafeţe mari. „Noi nu am dat afară, ci am angajat“, spunea Nicolae Sarcină în 2009. Anul trecut, reţeaua de magazine a depăşit 1.000 de salariaţi, de la 880 de angajaţi cu un an înainte.

Vezi care era averea lui Nicolae Sarcină în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii