Cautare
, Contributor

Forbes 500 |
|

Nicolae Petrov

Nicolae Petrov.jpg
Avere: 20 milioane de euro Vârstă: 44 de ani Reşedinţă: Timiş Domeniu: Transporturi aeriene

Criza economică nu a trecut peste Carpatair, compania condusă de Nicolae Petrov, fără a lăsa câteva urme. Dacă în 2008 firma din al cărei acţionariat face parte şi părintele IKEA, Ingvar Kamprad, avea afaceri de 91 de milioane de euro şi transporta aproape 700.000 de pasageri, la finalul anului trecut rulajul se întorcea la nivelul din 2006, aproximativ 65 milioane de euro. Cu toate acestea, Petrov nu a intrat în panică, a reorganizat activităţile companiei astfel încât să reducă costurile. A renunţat, spre exemplu, la unele destinaţii neprofitabile şi a redus frecvenţa unor curse, concentrându-se
pe un segment pe care dorea să-l dezvolte de ceva timp: o şcoală de pilotaj.

Experienţa lui Petrov, care a mai trecut printr-o perioadă de criză la începutul anilor ’90, moment în care fostul pilot punea bazele unei companii aeriene, şi-a spus cuvântul. Omul de afaceri a preferat să lase în plan secund dezvoltarea companiei din punct de vedere al business-ului şi să se concentreze pe pregătirea profesională a angajaţilor săi. Potrivit omului de afaceri, investiţia necesară pentru deschiderea şcolii s-a ridicat la un milion de euro. Banii au fost folosiţi pentru achiziţionarea unui simulator, a două aeronave CESNA şi pentru dotările sălilor.

Rezultatele nu au întârziat să apară. În ultimul an au fost pregătite două grupe de piloţi, o parte din aceştia fiind deja la manşa aeronavelor Fokker pe care Carpatair le are în portofoliu.

Cu o nouă generaţie de piloţi şi cu o piaţă neacoperită de companiile aeriene care au dat faliment, Carpatair a reuşit în primul semestru al acestui an să înregistreze o creştere cu 20% a afacerilor şi cu 10% a numărului de pasageri transportaţi, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Să fie acestea primele semne ale revenirii industriei aviatice? Oficialii Carpatair sunt de părere că da, iar prudenţa de care a dat dovadă în ultimul an îl face pe Petrov să se gândească la creştere.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii