Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Nicolae Peca

Nicolae Peca.jpg
Avere: 8 milioane de euro Vârstă: 54 de ani Reşedinţă: Craiova Domenii: Hoteluri, imobiliare

Un business mic poate fi uneori cea mai mare realizare a unui antreprenor. La Craiova, vara a venit mai devreme şi anul acesta. Zăpuşeală şi căldură mare pe strada Pietăţii din cartierul semicentral Brazda lui Novac. Oltenii se ambiţionează să poarte haine de primăvară, deşi termometrul a „intrat“ mai degrabă în luna lui Cuptor.

La recepţia hotelului Europeca, unul dintre cele mai noi din oraş, două tinere răspund la telefoanele care sună la intervale scurte de timp. E răcoare şi linişte în rest, iar lobby‑ul aduce mai degrabă a sufragerie de om înstărit din capitala Olteniei. Este ora prânzului, dintr‑o zi de început de mai. Răsfoim ziarele locale şi îl aşteptăm să sosească pe proprietarul hotelului. „Este semeţ“, ni‑l descria cineva din anturajul său. În mare parte, este tot ce ştim despre Nicolae Peca. Nici ce maşină conduce, nici cum îi place cafeaua şi nici cum face business.

Un domn mic de statură, îmbrăcat casual, intră cu paşi apăsaţi în hotel. După gesturile fetelor de la recepţie, este Nicolae Peca. Priveşte în jur uşor ironic şi ne caută cu privirea. Nu este însă semeţ în sensul acceptat şi folosit de majoritate. Departe de a avea o statură impozantă. Este, însă, foarte sigur pe el. De obicei se îmbracă office, dar la momentul întâlnirii noastre a ales o ţinută lejeră. Nici de această dată nu a renunţat la sacou. A făcut un efort să ne întâlnească în acea zi, ne spune de mai multe ori în prima jumătate a interviului, deşi cel mai târziu la ora prânzului ajunge la birou şi îşi începe ziua de lucru. „O promisiune e mai importantă decât orice contract“, explică Peca, în timp ce‑şi bea cafeua cu lapte, motivul pentru care a făcut tot posibilul să îşi păstreze cuvântul dat.

Hotelul Europeca, pe care l‑a inaugurat acum doi ani, este businessul său de suflet. Îi ocupă cea mai mare parte din zi, tocmai pentru că i se dedică în totalitate. Hotelăria îl atrage şi îi displace în acelaşi timp. Afacerea îi oferă satisfacţii necuantificabile în bani, dar îi lasă prea puţin timp liber, pe care îl foloseşte „inteligent“. Îi place să facă jogging şi aleargă aproape zilnic în parcul Romanescu, unul dintre cele mai mari parcuri naturale din Europa.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii