Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Nicolae Minea

Nicolae Minea.jpg
Avere: 16-17 milioane de euro Vârstă: 53 de ani Reşedinţă: Sibiu Domenii: Turism, imobiliar

Nicolae Minea, acţionarul hotelului de cinci stele Hilton Sibiu, a reuşit să aducă mai mulţi turişti decât în prima jumătate a anului 2009. Atunci gradul de ocupare a hotelului era de 27%, iar în prima jumătate a anului 2010 acesta a ajuns la 58%. Şi încasările s-au dublat în această perioadă, ajungând la 1,85 milioane euro.

Omul de afaceri a fost anul trecut artizanul afilierii primului hotel de cinci stele din ţară la un lanţ internaţional. După adoptarea la standardele impuse de Hilton, hotelul s-a adresat segmentului de business şi de corporate, dar anul acesta, Minea spune că a mizat mult şi pe partea de leisure. Investiţia de 25 de milioane euro în hotel a inclus şi un centru SPA (Eden Spa), cu o suprafațăde 2.500 metri pătrați, care este cel mai mare și mai bine dotat din Ardeal.

Pe baza succesului avut cu brandul Hilton, Minea se gândeşte să mai investească în două noi hoteluri în Cluj, localitate considerată de antreprenor mai de impact decât Sibiul. Criza şi nivelul slab de creditare i-au dat acestuia planurile peste cap şi i-au amânat proiectele până la o dată nedefinită.

El este unul dintre cei opt acţionari persoane fizice ai Parcului Industrial Sibiu din Şelimbăr. Pe un teren de 100 de hectare unde au venit companii precum Caucho din Spania (componente auto), Thyssenkrupp (producător de amortizoare şi alte elemente pentru suspensii) sau Faurecia (huse auto). Profitabilitatea acestei afaceri vine mai ales din taxele de administrare, spune Minea. Nicolae Minea deţine hotelul din Sibiu în franciză, faţă de unitatea Hilton din Bucureşti, care este
în management.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii