Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Nicolae Minea – 500 Miliardari Ediția 2011

Nicolae Minea.jpg
Nume: Nicolae Minea Avere: 13-14 milioane de euro Varsta: 54 de ani Resedinta: Sibiu Domeniu/Companie: Turim, imobiliare  

Lui Nicolae Minea nu îi place să se plângă. „Anul 2010 a fost mai bun decât 2009. Iar 2011 a pornit mai bine decât anul trecut“, spune Minea, referindu-se la businessul Hilton Palace Resort & Spa (Sibiu, hotel de cinci stele, în franciză, spre deosebire de unitatea Hilton din Bucureşti, care este în management). Totuşi, fără a fi prea explicit, precizează că cifrele sunt departe de cele înregistrate în 2008. În 2010, România a încasat din sectorul de turism- călătorii 851 de milioane de euro, în scădere cu 34 de milioane de euro faţă de 2009, potrivit BNR.

Antreprenorul este optimist şi susţine că cel mai dramatic an pentru afacerile sale a fost 2009. „A fost jale atunci“, îşi aminteşte Minea. Gradul de ocupare a Hilton Sibiu a fost, în acel an, de 50%. România este una dintre pieţele strategice pentru lanţul Hilton Worldwide. În 2011, a anunţat trei noi hoteluri în Bucureşti, Oradea şi Ploiești, ridicând la şapte numărul hotelurilor deschise de Hilton în România. Grupul hotelier a semnat un contract de management pentru un hotel cu 107 camere situat în centrul oraşului Cluj-Napoca, care se va deschide în 2012.Şi Nicolae Minea are planuri de extindere în Cluj-Napoca. Antreprenorul plănuise încă din 2009 să construiască încă două hoteluri (o investiţie totală de peste 25 de milioane de euro la vremea respectivă), pe care să le opereze tot în franciză și tot sub brandul Hilton.

În ceea ce priveşte acum aceste investiţii, omul de afaceri spune că se află numai la stadiul de discuţii. Cât despre Parcul Industrial Sibiu din Şelimbăr, unde este unul dintre cei opt acţionari persoane fizice, Nicolae Minea susţine că nu a mers „prea strălucit“. Motivul este reprezentat de faptul că o parte dintre investiţiile anunţate în acest Parc nu au mai fost finalizate din cauza crizei financiare. Pe terenul de 100 de hectare în zona limitrofă a oraşului Sibiu şi-au deschis reprezentanţe companii precum Caucho (Spania), ThyssenKrupp (Germania), Faurecia (Franţa).

Vezi care era averea lui Nicolae Minea în 2010

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii