Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Nicolae Iulian Badiu

Avere: 9-10 milioane de euro Vârsta: 47 de ani Reşedinţa: Cluj Domenii: Imobiliar, construcţii

La orele serii, pe Nicu Badiu îl găseşti la restaurantul Sinaia, al cărui acţionar este. Aici are improvizat un birou unde încheie uneori şi afaceri sau poartă discuţii cu alţi investitori. Nu vrea să dea interviuri pentru că ţine foarte mult la intimitatea lui şi la libertatea de a merge pe stradă fără a fi agasat de cineva.

Are multe planuri investiţionale în cap şi a fost un spirit antreprenorial de când se ştie. Sportiv de performanţă (a făcut volei timp de 20 de ani), Badiu a început afacerile cu un mic comerţ, apoi i-a venit ideea să exporte la vecinii unguri produse chimice, apoi covoare în Italia. „Era o perioadă când mergea orice dacă te trezeai la timp“, spune Badiu. Acum, Badiu se descurcă şi mai bine. Asociat cu mai mulţi investitori mari din Cluj (şi cu o anumită orientare politică), s-a axat în special pe imobiliar.

Este acţionar cu 30% la dezvoltatorul imobiliar CBC Development, care are mai multe proiecte în derulare, printre care un hotel (pe care Badiu se gândeşte să-l transforme în spital privat cu secţii de fertilizare in vitro şi chimioterapie) şi o clinică medicală de şase milioane euro. Badiu este acţionar şi la societatea Băile Şomeşeni, staţiune în care intenţionează să investească câteva zeci de milioane de euro.

Primăria Cluj-Napoca va investi şi ea între trei şi cinci milioane de euro în refacerea infrastructurii din zona izvoarelor termale şi minerale. La Băile Someşeni, ca şi în cazul proiectelor de mai sus, investitorul mizează pe viitorul serviciilor medicale de calitate. Nicolae Badiu este căsătorit cu Gabriela Kiss, care a făcut parte din lotul de aur la baschet al Universităţii Cluj (între anii 1985–1986). Soţia sa se ocupă de restaurant şi de fiica lor.

Cei doi soţi au organizat în luna mai a anului 2010 a IV-a ediţie a Cupei Sinaia, competiţie de tenis pentru „veterani“ (organizator oficial a fost Asociaţia Sportivă Restaurant Sinaia din Cluj-Napoca). Meciurile s-au disputat pe durata a trei zile la baza sportivă Winners Tennis Club din Parcul Rozelor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii