FacebookTwitterLinkedIn

Patru înalţi oficiali din Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) sunt urmăriţi penal pentru complicitate la abuz în serviciu şi deturnare de fonduri.

Chestorul principal de poliţie Nicolae Gheorghe, fostul şef DGIPI, este urmărit penal pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi deturnare de fonduri.

În acelaşi dosar mai sunt urmăriţi penal şi alţi oficiali din DGIPI.

Astfel, Gabriel Pavel Nicolae, comisar şef de poliţie la data faptei şef al Serviciului Juridic din cadrul DGIPI, este urmărit penal pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Marian-Dănuţ Iacob, comisar şef la data faptei şef al Diviziunii Administrative în cadrul DGIPI, este urmărit penal pentru deturnare de fonduri în formă continuată.

Nelu Zărnică, chestor principal de poliţie la data faptei adjunct al şefului DGIPI, cu rang de subsecretar de stat, este urmărit penal pentru deturnare de fonduri.

VEZI ZIARELE LOCALE ȘI REGIONALE CU CELE MAI MARI BUGETE DE PUBLICITATE ÎN 2015

„În vara anului 2015, suspecţii Nicolae Gheorghe, în calitate de secretar de stat în cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi Pavel Gabriel-Nicolae, şef al serviciului juridic, prin întocmirea documentaţiei aferente, au contribuit la achiziţionarea unor bunuri din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, fără ca acestea să fie folosite la acest tip de activităţi”, susțin procurorii.

„Ca urmare a încălcării atribuţiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei, iar DGIPI a beneficiat de dotarea cu bunurile respective, în valoare de 91.295,73 euro, folosul fiind necuvenit în raport cu destinaţia legală a fondurilor operative”, precizează DNA.