Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

Nicolae Florian – 500 Miliardari Ediţia 2011

Nume: Nicolae Florian Avere: 8-9 milioane de euro Varsta: 51 de ani Resedinta: Giurgiu Domeniu/Companie: Protecție și pază, imobiliare

Protecţia şi garda, principalul domeniu de activitate al afacerii Nova Force, îi aduc anual, giurgiuveanului Nicolae Florian venituri de peste 7 milioane de euro. Pe Nicolae Florian, locuitorii oraşului Giurgiu îl cunosc după maşinile de protecţie şi pază, care poartă însemnul Nova Force. Este cunoscut drept unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din localitate, chiar dacă debutul în businessul mare şi l-a făcut în urmă cu doar câţiva ani. A fost şeful gardienilor publici din Giurgiu mulţi ani la rând. „Nici nu le-am mai ţinut socoteala“, glumeşte antreprenorul, dar precizează rapid: „15 decembrie 1993 – 30 noiembrie 2005“.

În 2005 însă, şi-a deschis propria afacere: Nova Force, care a avut ca obiect de activitate, încă de la început, protecţia şi garda, de fapt domeniul pe care îl cunoştea cel mai bine. „Mi-am ipotecat casa la bancă“, rememorează antreprenorul începuturile sale în business. Dar nu regretă nicio decizie şi nu ar schimba nimic, dacă ar fi s-o ia de la capăt.

Astăzi, Nova Force a ajuns la o cifră de afaceri de peste 7 milioane de euro (potrivit datelor pe 2010 de la Ministerul Finanţelor Publice), peste 1.650 de salariaţi şi un parc auto de peste 80 de autoturisme. De departe cel mai important client al său este, potrivit omului de afaceri, OMV Petrom, contract care reprezintă 75% din rulajul anual al companiei Nova Force, deţinută exclusiv de Nicolae Florian.

Şi Apa Nova este un client important, însă pentru OMV Petrom asigură tot ceea ce înseamnă protecţie şi gardă în zonele de explorare şi producţie din judeţele Prahova şi Dâmboviţa. Iar în contextul unei scăderi generalizate a pieţei de profil, nu-i de neglijat un asemenea client. Evoluţia afacerilor derulate prin Nova Force poate fi considerată drept exemplu de urmat în domeniu, potrivit specialiştilor din piaţă. Şi asta datorită dublării veniturilor într-un singur an şi menţinerii acestora în perioada următoare. Astfel, dacă în 2008 cifra de afaceri a companiei Nova Force a fost de aproximativ 3,4 milioane euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor Publice, un an mai târziu aceasta s-a dublat, până la 7,2 milioane de euro, şi s-a menţinut la acelaşi nivel şi anul trecut.

Pentru acest an, acţionarul majoritar al companiei estimează o creştere a cifrei de afaceri până la aproximativ 8 milioane de euro. Avansul afacerilor s-a reflectat în mod direct şi asupra numărului de angajaţi ai companiei: cu 200 în creştere faţă de anul trecut, până la 1.650 de agenţi.Unul dintre cele mai importante contracte câştigate în acest an este cel cu Mechel Târgovişte. Nicolae Florian deţine investiţii şi în agricultură, dar susţine că este o pasiune . Înainte de a porni afacerea Nova Force a lucrat în domeniu, cot la cot cu socrii săi. Deţine aproximativ 25 de hectare de teren agricol în vecinătatea oraşului Giurgiu şi o microfermă, la 10 kilometri de Giurgiu.

Pentru că are un spirit al proprietăţii extrem de bine definit, cum declară chiar el, a cumpărat sedile tuturor firmelor sale. Mai deţine şi un club sportiv, care poartă numele companiei Nova Force, şi unde sunt antrenaţi angajaţii săi. El însuşi este fost luptător de performanţă şi recunoaşte că şi-ar fi dorit să fi avut posibilitatea să se antreneze şi el, în tinereţe, în condiţii profesioniste.

Antreprenorul Nicolae Florian deţine ziarul local „Giurgiuveanul“, iar la momentul interviului se pregătea de lansarea unei televiziuni locale, pentru care avea deja licenţa obţinută. Omul de afaceri are în Giurgiu şi o tipografie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii