Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Nicolae Dănilă – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Nicolae Dănilă Avere: 25-26 de milioane de euro Varsta: 60 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Bancar, imobiliare, piața de capital  

După o viață petrecută exclusiv în sistemul bancar, Nicolae Dănilă consideră că averea sa constă în experienţa profesională şi familia sa. Nicolae Dănilă, unul dintre cei mai cunoscuţi bancheri din România, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al BCR şi actual membru în CA al BNR, şi-a dobândit cea mai mare parte din averea pe care o deţine acum în urma vânzării acţiunilor pe care le avea la BCR, în anul 2008. Colaborarea cu austriecii s-a încheiat brusc şi mult mai repede decât prevedea contractul, printr-un acord elegant între cele două părţi. Nici grupul Erste şi nici fostul preşedinte al băncii nu au făcut alte comentarii, de-a lungul timpului, privind încheierea înainte de termen a contractului, prin urmare detaliile întreruperii colaborării mai devreme cu trei ani vor rămâne confidenţiale pentru public.

Din declaraţia de avere publicată la mijlocul acestui an, rezultă că averea lui Nicolae Dănilă este formată, în cea mai mare parte (peste trei sferturi), din lichidităţi plasate în conturi bancare (depozite clasice, conturi curente şi obligaţiuni). Acestea sunt în valoare de aproape 20 de milioane de euro. Portofoliul bancherului este diversificat, dar trădează un profil de risc moderat spre conservator, întrucât doar un sfert din lichidităţi este format din acţiuni – cu puţin peste cinci milioane de euro. Ca proprietăţi, familia Dănilă deţine terenuri la Sinaia, Snagov, Tărtăşeşti şi în Bucureşti (intra şi extravilan), patru apartamente, o casă de vacanţă la Snagov şi o casă de locuit în Bucureşti. Se adaugă alte valori, de tipul tablourilor şi bijuteriilor, plus dividendele pe care le încasează de pe urma acţiunilor pe care le deţine la Erste Bank şi la alte companii.

Dănilă spune că două principii i-au guvernat comportamentul de-a lungul carierei, aplicate deopotrivă şi în viaţa personală. Primul constă într-un bun management al riscurilor, ca o prelungire firească a spiritului său analitic (şi academic), iar cel de-al doilea este efortul autoimpus de adaptare şi integrare. Crezul său este acela că valoarea individului se vede mai bine în echipă şi a încercat să îl transmită şi colaboratorilor şi fiilor săi.

Niciodată nu uită să amintească faptul că averea sa cea mai mare este familia şi experienţa profesională, întrucât partea materială are limitele ei. Limite care cresc, an de an, cel puţin cu media dobânzilor la depozitele bancare, întotdeauna peste rata anuală a inflaţiei. Numai ca urmare a acestui câştig, Dănilă ar putea ieşi liniştit la pensie. Dar consideră că încă mai are un uvânt greu de spus pe plan profesional. .

Vezi care era averea lui Nicolae Dănilă în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii