Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Nicolae Ciuleac – 500 Miliardari Ediția 2011

Nicolae Ciuleac.jpg
Nume: Nicolae Ciuleac Avere: 25-26 de milioane de euro Varsta: 63 de ani Resedinta: Tulcea Domeniu/Companie: Industria cărnii, zootehnie Pasiuni: masini, fotografia, arta

Omul de afaceri cu dublă cetăţenie, română şi austriacă, a lucrat în Austria ca specialist în tehnica frigului, iar cu banii strânşi în străinătate şi cu un credit făcut la Banca Agricolă a ridicat fabrica de mezeluri Carniprod. Astăzi susţine că suma totală investită de la intrarea sa pe piaţă a depăşit 25-30 de milioane de euro, dar este mândru că a reuşit să creeze un adevărat complex zootehnic şi de preparare a cărnii la Tulcea. „Fabrica a fost pusă pe picioare în 1993 cu 800.000 de dolari. Am luat un credit de 500.000 de dolari de la bancă şi am adăugat şi banii câștigaţi de mine. Am reinvestit profitul an de an şi m-am agăţat şi de fonduri europene“, a povestit Ciuleac pentru „Forbes România“.

În 2008, Ciuleac a demarat şi dezvoltarea propria reţea de magazine, în mai multe localităţi din ţară. După Tulcea s-a extins la Brăila, Constanţa şi chiar în Iaşi. Totul a fost pus ulterior pe „hold“ din cauza crizei, iar Ciuleac a decis să mai oprească din investiţii şi să facă economii. Compania a înregistrat anul trecut afaceri de 20 de milioane de euro, în scădere față de 2009, când derula un business de peste 24 de milioane de euro.

În afară de Carniprod, Ciuleac mai face şi agricultură, pe o suprafaţă de peste 50 de hectare concesionate de la ADS. Omul de afaceri tulcean are ca pasiuni cinematografia şi fotografia şi deţine mai multe aparate de fotografiat. Îşi aminteşte mereu cu plăcere de perioada în care făcea fotografii la nunţi pentru a face bani. „Se făceau bani, frumoşi dacă erai serios şi făceai treabă bună. Eu, unul, mi‑am cumpărat o Dacie cu banii făcuţi la nunţi“, a mai spus Ciuleac, care este proprietarul unei case în Austria, a unui domeniu în Tulcea şi a unei case la Timişoara, acolo unde a copilărit. El are în garaj, printre altele, şapte autoturisme: Mercedes CL600, un BMW seria 7, un BMW X5, un Jaguar Daimler, un Mercedes Viano, un Lexus 600 HL hibrid şi un Audi Q7 cu 12 cilindri, diesel.

Vezi care era averea lui Nicolae Ciuleac în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii