Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Nicolae Ciucă, premierul interimar, a primit Legiunea de merit în grad de ofițer din partea SUA

Premierul interimar, Nicolae Ciucă, a primit astăzi Legiunea de merit în grad de ofițer din partea Statelor Unite, pentru recunoașterea meritelor din timpul desfășurării activității de șef al Statului Major al Apărării, informează RADOR.
nicolae-ciuca-legiunea-de-merit-usa-gov-ro

Foto: gov.ro

Prezent la ceremonia de decernare de la Ambasada americană, președintele Klaus Iohannis a declarat că întărirea și extinderea parteneriatului strategic cu Statele Unite reprezintă un pilon de bază al politicii externe a României, notează RADOR.

Klaus Iohannis: „Vă felicit pentru realizările obţinute în perioada exercitării funcţiei de şef al Statului Major al Apărării! Decoraţia care vă este acordată astăzi reprezintă recunoaşterea rolului deosebit de important pe care l-aţi avut în dezvoltarea relaţiilor militare bilaterale dintre România şi Statele Unite ale Americii. Acordul politic încheiat în anul 2015 ne-a permis să asigurăm 2% din PIB pentru finanţarea apărării, începând cu 2017, respectând astfel deciziile asumate în cadrul NATO. Armata României şi-a adus şi continuă să-şi aducă o contribuţie importantă la combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. De asemenea, Armata va avea un rol esenţial în coordonarea şi derularea campaniei de vaccinare împotriva acestei maladii, campanie care va debuta nu peste mult timp”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii