Cautare
, Contributor

Forbes.com

500 miliardari |
|

Nicolae Bara

Nicolae Bara.jpg
Avere: 25-26 milioane de euro   207 Vârsta: 56 de ani Reşedinţa: Bucureşti Domeniu: Echipamente frigorifice

După 32 de ani în Frigotehnica, managerul companiei numărul unu de pe piaţa de frig comercial, Nicolae Bara, se gândeşte la o posibilă retragere. Se vede un „foarte bun consultant sau președinte al consiliului de administraţie“. Mai mult, Bara estimează un posibil exit din afacerea actuală în următorii ani. În prezent, el mai deţine 25% din Frigotehnica.

Din anul 2007, Bara se află în negocieri cu grupul Carrier pentru preluarea unei participaţii minoritare în Frigotehnica. Carrier este producătorul mondial numărul unu pe segmentul de echipamente de climatizare, ventilaţie şi aer condiţionat. Potrivit scenariului gândit de Bara, odată intrată în acţionariatul companiei pe care o conduce, firma Carrier ar putea prelua controlul în aproximativ trei ani. Nu mai vrea să se implice nici în construirea altor afaceri. A ajuns într-un moment în care poate culege roadele realizărilor de până acum. A îmbinat utilul cu plăcutul şi a investit într-un resort exclusivist la 30 de kilometri de Bucureşti, business care îl va ţine ocupat. Pe un teren de 2,5 hectare a construit cinci căsuţe pe malul unui lac. Are în proiect un teren de sport, o pistă de alergări, un SPA, un teren de minigolf şi lacuri de pescuit. În continuare sportul îi este drag, însă lumea fotbalului i-a lăsat un gust amar, şi după două sezoane în care s-a implicat activ în echipa UTA Arad, nu-şi mai doreşte o experienţă similară.

Pentru omul de afaceri, anul 2009 a fost unul dintre cei mai dificili din cariera sa. Chiar dacă a reușit să se extindă în străinătate, 2009 a fost primul an în care în sertarele managerului au stat dosite listele pentru concedieri, nu pentru angajări. Anul trecut, compania care are o cotă de piaţă de 80-85% pe frig comercial a avut o cifră de afaceri mai mică cu 20% decât în 2008, când a realizat venituri de 50 de milioane de euro. În 2009 a mizat puternic pe investițiile făcute în Bulgaria.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii