Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Nicolae Bara – 500 Miliardari Ediția 2011

Nicolae Bara.jpg
Nume: Nicolae Bara Avere: 22-23 de milioane de euro Varsta: 57 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Echipamente frigorifice  

Frigotehnica, cea mai importantă companie de pe piaţa frigului industrial din România îi datorează în mare parte ascensiunea de după 1990 fostului manager şi totodată acţionar majoritar, Nicolae Bara. După 32 de ani de activitate în cadrul companiei Frigotehnica, a vândut în 2009 către Balkan Accession Fund (BAF) pachetul majoritar de acţiuni, într-o tranzacţie evaluată la aproximativ 25 de milioane de euro. Balkan Accession Fund este un vehicul de investiţii lansat de americanii de la Enterprise Capital (companie care si-a schimbat recent denumirea în Axxess Capital).

Nicolae Bara a cochetat şi cu politica, fiind membru al Parlamentului României în legislatura 2004-2008 în cadrul Partidului Democrat. Proaspăt parlamentar, în 2005, Bara a crezut că poate demola miturile „Pro Sport“ şi „Gazeta Sporturilor“. A scos pe piaţă al treilea cotidian de sport, „Sport Total“ cu care n-a rezistat însă decât doi ani. În 2007 l-a închis şi a cumpărat un alt ziar – „Ziarul“. După câteva luni l-a vândut şi pe acesta. Din 2011, Bara s-a stabilit împreună cu soţia în străinătate, ducând o viaţă liniştită în sânul familiei.

Vezi care era averea lui Nicolae Bara în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii