Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Nicolae Badea

Nicolae Badea.jpg
Avere: 125 milioane de euro Vârsta: 62 de ani Reşedinţă: Bucureşti Domenii: fotbal, restaurante, comuncaţii, turism

Nicolae Badea este cunoscut pentru postul de conducere pe care îl ocupă în cadrul clubului Dinamo Bucureşti. Afaceristul deţine un pachet de 17,10% din acţiunile clubului Dinamo, alături de Borcea Cristian şi Turcu Vasile, care au tot câte 17,10 % din titluri fiecare. Dacă fotbalul i-a sporit notorietatea, nu acelaşi lucru se poate spune despre averea sa. Cum ţinta anuală a clubului – accederea în Liga Campionilor – a fost ratată în ultima perioadă, preşedintele Consiliului de Administraţie al echipei din Ştefan cel Mare a fost nevoit să scoată bani din buzunar pentru a finanţa clubul.

Omul de afaceri este acţionar la firma de servicii IT Computerland, înfiinţată în 1991. Compania activează atât în zona de software şi reţele cât şi în cea de hardware, şi comercializează produse şi servicii incluzând echipamente pentru procesări de date, echipamente pentru stocarea datelor şi echipamente de birou.

Printre cele mai importante active ale miliardarului dinamovist se află hotelul de cinci stele Howard Johnson Grand Plaza din centrul Bucureştiului. De asemenea, Badea a reuşit să aducă în România, alături de Puiu Popoviciu, francizele lanţurilor de restaurante Pizza Hut şi Hard Rock Cafe, care înregistrează vânzări peste medie în plină criză. S-ar putea spune că Nicolae Badea s-a orientat către afaceri profitabile, care au rezistat cu succes la şocul de pe piaţă, astfel că averea sa nu a suferit o depreci-ere semnificativă.  Computerland nu este singura companie din domeniul IT pe care Badea o conduce. Printre acestea se numără şi Radcom, dar miliardarul mai deţine şi un pachet de 1% din acţiunile principalului operator de telefonie mobilă din România, Orange.

Omul de afaceri este și dealer pentru România al producătorului de articole de îmbrăcăminte Benetton şi al producătorului de aparatură electronică JVC. Dacă până anul trecut, Cristi Borcea era omul numărul unu la Dinamo, începând cu acest an Badea l-a înlocuit în funcţia de director executiv al clubului şi are ultimul cuvânt când vine vorba de transferuri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii