Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Nicolae Badea – 500 Miliardari Ediția 2011

Nicolae Badea.jpg
Nume: Nicolae Badea Avere: 70-75 de milioane de euro Varsta: 63 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Sport, telecom, IT, alimentație publică  

Nicolae Badea, unul dintre acţionarii de la Dinamo, este foarte discret în privinţa afacerilor deţinute. Anumite aspecte din viaţa personală ajung însă din când în când pe prima pagină a tabloidelor. Nicolae Badea este unul dintre cei mai discreţi conducători de cluburi din România. Omul de afaceri deţine în acest moment 34,2% din acţiunile clubului Dinamo, după ce a achiziţionat pachetul de 17,1% deţinut de Vasile Turcu. Badea conduce clubul din Ştefan cel Mare alături de Dragoş Săvulescu, după ce Cristian Borcea s-a retras din conducerea executivă pentru a acorda mai mult timp familiei. Cristian Borcea a trecut anul acesta printr-un divorţ, urmat de o nuntă cu Alina Vidican.

Fotbalul îl ţine pe Nicolae Badea în lumina reflectoarelor, însă consecinţele financiare pe care sportul le are asupra sa nu pot fi omise. Întrucât Dinamo a ratat an după an prezenţa în Liga Campionilor, Badea a fost nevoit în repetate rânduri să scoată bani din buzunar pentru a finanţa clubul. Omul de afaceri este acţionar la firma de servicii IT Computerland, înfiinţată în 1991. Compania activează atât în zona de software şi reţele, cât şi în cea de hardware şi comercializează produse şi servicii incluzând echipamente pentru procesări de date, echipamente pentru stocarea datelor şi echipamente de birou.

De asemenea, Nicolae Badea a reuşit să aducă în România, alături de Puiu Popoviciu, francizele lanţurilor de restaurante Pizza Hut şi Hard Rock Cafe, care înregistrează vânzări în scădere, însă peste media din domeniul HoReCa. Legăturile dintre Nicolae Badea şi controversatul Puiu Popoviciu nu se încheie aici. La un moment dat, între Popoviciu şi Badea au existat relaţii de rudenie prin alianţă, fiind căsătoriţi cu fetele fostului demnitar Dincă.

Computerland nu este singura companie din domeniul IT pe care Badea o conduce. În afara acesteia, se mai numără şi Radcom, dar miliardarul mai deţine şi un pachet de 1% din acţiunile principalului operator de telefonie mobilă din România, Orange. Badea nu este un simplu acţionar la Orange, ci este membru în Consiliul de Administraţie al multinaţionalei. De altfel, într-un mesaj transmis recent de către un vicepreşedinte al France Telecom către membrii Consiliului de Administraţie al subsidiarei din România – Orange, acesta se arată mulţumit de rezultatele celui mai mare operator local de telefonie mobilă şi a ţinut să îi mulţumească public lui Nicolae Badea, pentru contribuția adusă la buna evoluţie a companiei de telefonie mobilă.

Alături de alţi oameni de afaceri din România, Nicolae Badea a demarat în anii ’90 investiţii în domeniul imobiliar şi în industria hotelieră, un exemplu în acest sens fiind lanţul hotelier Howard Johnson. Afaceristul este şi dealer pentru România al producătorului de articole de îmbrăcăminte Benetton şi al firmei de aparatură electronică JVC.

Vezi care era averea lui Nicolae Badea în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii