Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Nextebank lansează creditul EaSI destinat microîntreprinderilor

Întreprinderile mici pot accesa un nou credit -EaSI- garantat de Comisia Europeană și Fondul European de Investiții,  intermediat de Nextebank.
Nextebank

Creditul poate fi destinat atât investițiilor, cât și capitalului de lucru necesar microîntreprinderilor din aproape toate sectoarele de activitate, inclusiv cel agricol, indiferent de forma juridică de organizare a microîntreprinderii (SA, SRL, PFA, Producatori agricoli, etc). Rambursarea creditului EaSI este flexibilă, calendarul de rambursare putând fi personalizat în funcție de nevoile microîntreprinderii, inclusiv în rate sezoniere.

Accesarea EaSI nu presupune avans pentru planurile de investiții și nici garanții din partea clientului, întrucât creditul este garantat de către Comisia Europeana și FEI prin intermediul Programului pentru Ocuparea Forței de Muncă și Inovare Socială. Garanția este gratuită și acoperă 80% din valoarea creditului, iar pentru restul de 20% Nextebank nu solicită garanții suplimentare.

Așadar, Nextebank intermediază creditul EaSI, punând la dispoziţie un plafon total de 25 de milioane de euro pentru a sprijini până la 2.000 de antreprenori români. Comisia Europeană și Fondul European de Investiții au lansat pe 19 octombrie la Bruxelles creditul EaSI pentru microîntreprinderi garantat de UE, sub Programul pentru Ocuparea Forței de Muncă și Inovare Socială – EaSI, încheind convenții cu cinci instituții de finanțare din cinci țări europene, printre care și Nextebank.

Nextebank este o bancă românească, fondată în anul 1993. Începând cu luna aprilie 2014, instituţia are un nou acţionar principal: Fondul de Investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii