FacebookTwitterLinkedIn

Din septembrie, liniile internaţionale ale Eurolines România către Germania, Cehia, Anglia, Italia, Spania sau Franţa vor fi integrate în reţeaua internaţională a FlixBus, iar autocarele Eurolines vor fi rebranduite sub sigla FlixBus. Eurolines a transportat anul acesta 150.000 de pasageri. Prin colaborarea cu firma germană, mizează pe dublarea pasagerilor anul viitor.
”FlixBus este lider în tehnologie, iar fără tehnologie nu poţi creşte. Compania a creat astfel o piaţă pentru tineri. Un alt avantaj este optimizarea pe care FlixBus a realizat-o prin conectarea autocarelor pe orice rută. Iar preţurile vor fi mai mici, tocmai datorită optimizării, ” a declarat marţi directorul general Eurolines România, Dragoş Anastasiu. Din septembrie vor fi disponibile bilete pentru 200.000 de conexiuni zilnice către 1.200 de destinaţii din Europa.
Pentru acest an, FlixBus estimează 40 milioane de utilizatori, după ce anul trecut a transportat 30 milioane. Compania nu deţine autocare, ci pune în mişcare peste 1.200 de autocare.
”Pe parcursul următoarelor luni vom implementa servicii la bord adiţionale în întreaga flotă de autocare, ce vor îmbunătăţi semnificativ experienţa de călătorie a pasagerilor şi vor conduce la atragerea de noi segmente de clienţi la scară europeană”, a precizat Anastasiu.
Nikolai Voitiouk, vicepreşedinte Business Eastern Europe al FlixBus, a spus că această colaborare este un pas uriaş înainte pentru companie în a continua să conecteze oraşele importante ale României cu cele 26 de ţări europene din portofoliu.
”Prin combinarea serviciilor noastre şi a inovaţiei tehnologice cu experienţa regională de peste 20 de ani a Eurolines România, vom oferi o nouă experienţă “verde” de călătorie clienţilor din România. Până la începerea vârfului de sezon de iarnă vom integra complet liniile în reţeaua noastră şi vom construi cea mai puternică ofertă pentru utilizatorii români˝, a spus Voitiouk.
Eurolines Romania furnizează servicii pentru pasageri de peste 20 de ani. Grupul cuprinde 21 de companii, cu entităţi specializate în transport, turism şi IT.
În cei patru ani de când operează, FlixBus a construit colaborări cu 250 de parteneri operatori de autocar din Europa şi are peste 6.000 de angajaţi.
FlixBus, start-up german activ din 2013, este în prezent cel mai mare furnizor de servicii transport persoane din Europa. Compania germană a intrat anul trecut pe piața românească și operează deja curse din cele mai mari orașe către mai multe destinații din Europa. La puțin timp după ce a fost înființată de trei tineri antreprenori din Munchen, odată cu desființarea monopolului sistemului public de transport din Germania în 2013, FlixBus s-a extins rapid, devenind lider pe piața transportului de lungă distanță cu autocarul din Germania și, ulterior, din Europa. Autocarele FlixBus au aer condiționat, Wi-Fi, priză lângă scaune, mai mult spaţiu pentru picioare şi tarife dinamice la nivelul companiilor aeriene.