Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Next Capital, creștere de peste 30% a creanțelor de factoring, la nouă luni

Volumul creanțelor gestionate prin servicii de factoring de Next Capital a crescut cu peste 30%, în primele nouă luni ale acestui an, față de aceeași perioadă a anului trecut, atingând 16 milioane de euro.
bani_money_taxe_impozit (4)

Peste 90% din volumele de creanțe gestionate de Next Capital au fost facilitate de serviciul de factoring intern (cu regres). Aproximativ 30% din valoarea creanțelor gestionate au provenit din domeniul IT&C, urmat de cel al bunurilor de larg consum, cu 25%, și de domeniul serviciilor, cu 18%.

Și în acest an sectorul IT&C a continuat să crească, dar și sectorul construcțiilor a înregistrat o evoluție pozitivă, ajungând la o pondere de aproximativ 15% din totalul creanțelor administrate. Per total, creșterea pe care am avut-o se datorează, pe de o parte, lărgirii portofoliului de clienți, iar, pe de altă parte, creșterii cererii din partea clienților existenți, în special pe fondul creșterii cifrei lor de afaceri. Termenele de plată mari, specifice anumitor sectoare de activitate, pun mare presiune pe cash-flow, iar soluția cea mai la îndemână rămâne extinderea facilităților de factoring”, declară Bogdan Roșu, directorul Next Capital.

Next Capital a implementat produsul factoring revers, susținând că este primul IFN din România care are în portofoliu acest produs.

Una dintre cele mai mari probleme pe care o întâmpină un IMM în momentul în care are nevoie de finanțare, pentru stabilizarea afacerii sau dezvoltarea acesteia, este lipsa de garanții pe care să le propună băncilor pentru a accesa produse de creditare clasice. Soluția simplă este de a-și căuta în piață o soluție de finanțare fără garanții (factoring), însă și acest proces poate fi dificil și nu le asigură neapărat acestora cele mai bune condiții comerciale. Prin factoring revers, companiile mari pot asigura furnizorilor proprii un mijloc eficient de finanțare prin factoring, în condiții comerciale preferențiale foarte avantajoase și, implicit, stabilitatea lor financiară atât de necesară. Aceste companii, key accounts, în principal, devin practic garantul pentru aceste IMM-uri în procesul de finanțare, facilitând finanțarea facturilor emise de către furnizori imediat după validarea acestora, încasarea banilor făcâdu-se astfel în termen de câteva ore. Este un proces de aprobare inițială și derulare ultra-rapid, fără birocrație, iar clienții au acces 24/7 la datele actualizate în timp real pe o platforma on-line”, mai declară Bogdan Roșu.

Până la finalul acestui an IFN Next Capital Finance estimează că va depăși cifra de afaceri obținută anul trecut cu aproximativ 45 %.

Fondată în noiembrie 2006, IFN Next Capital Finance face parte din grupul Next Capital, care oferă soluţii de creditare, cumpărare şi recuperare creanţe, dar şi servicii de tip BPO (Business Process Outsourcing) prin compania Optima Solutions & Services. Grupul Next Capital, cu acţionariat majoritar românesc și minoritar fondul de investiţii britanic North Bridge, a înregistrat în anul 2016 o creștere a cifrei de afaceri de 26%. Next Capital este membru fondator al Asociaţiei Române de Factoring (ARF), iar Bogdan Roşu este în prezent preşedinte al ARF.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii