Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

New York Times: SUA se apropie de 100.000 de morți – o pierdere inestimabilă

SUA va ajunge la 100.000 de decese provocate de coronavirus înainte de 1 iunie, data estimată de Centrul pentru Prevenția și Controlul Bolilor pentru atingerea acestei cifre. Informațiile de la Universitatea Johns Hopkins arată că în SUA s-au produs 1127 decese în ultimele 24 de ore, totalul fiind de 97.048.
 aboneaza-te
masca sua coronavirus covid

Cotidianul The New York Times publică pe prima pagină de astăzi numele a 1.000 de americani care au decedat în urma infectării cu coronavirus, titlul ediției fiind „SUA se apropie de 100.000 de morți: o pierdere inestimabilă.”

Cu subtitlul „Nu sunt doar nume pe o listă. Au fost oameni ca noi”, lista continuă la interiorul ziarului. Reporterii au analizat sute de ziare în care au fost publicate anunțuri de deces cauzate de Covid-19 și au extras numele și câteva detalii personale despre cel decedat –  de exemplu: „Alan Lund, 81 de ani, Washington – dirijor cu o excepțională ureche muzicală.” Ziarul și-a explicat gestul prin dorința de a personaliza tragedia pe care o trăiește America pe măsură ce atât cititorii cât și jurnaliștii au dezvoltat sindromul de extenuare informațională datorită suprasaturării cu știri despre pandemie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii