Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

New Deal-ul britanic: Boris Johnson anunță programul de asistență economică, care va costa 5 miliarde de lire. „Nu putem continua să fim prizonieri ai crizei”

Premierul britanic le-a promis britanicilor revitalizarea economiei britanice, după criza provocată de noul coronavirus.
 aboneaza-te
boris johnson profimedia-0515406160

Planul lui Boris Johnson va accelera investițiile în infrastructură și va reducerea reglementărilor privind construcțiile, relatează Reuters.

„Nu putem continua să fim prizonieri ai crizei”, spune Johnson, adăugând că „trebuie să ne mișcăm rapid, întrucât am asistat deja la o scădere vertiginoasă în PIB și știm că oamenii sunt îngrijorați de locurile de muncă și afacerile lor”.

Cu un îndemn de „construiți, construiți, construiți”, Johnson a anunțat că va accelera cheltuielile guvernamentale pe proiecte de infrastructură și elimina o parte din birocrația legată de dezvoltarea imobiliară.

„Vom construi spitalele, construi școlile, construi facultățile. Dar vom construi de asemenea și o Mare Britanie mai verde și mai frumoasă”, a declarat Boris Johnson.

Promițând să nu va tăia cheltuielile, premierul britanic și-a comparat planul său cu programul „New Deal” din anii ’30 al președintelui american Franklin Delano Roosevelt, care a finanțat proiecte de infrastructură publică pentru a crea locuri de muncă și ajuta Statele Unite să își revină după Marea criză economică.

„Sună ca un nivel uimitor de intervenționism al guvernului, sună ca un New Deal. Dacă așa este, atunci așa este menit să sune”, a mai afirmat premierul conservator.

Planul anunțat de Johnson vizează cheltuirea a 5 miliarde de lire sterline, însă o parte a investițiilor au fost anunțate deja, urmând doar ca acestea să fie realizate mai devreme.

 

FOTO: Profimedia

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii