Cautare
, Contributor

Forbes Staff

Tech |
|

Netopia Payments a înregistrat o creștere de 41% a numărului de tranzacții digitale din 2019, față de anul precedent

Neotopia Payments, procesator de plăți electronice din România, a înregistrat o creștere de 41% a numărului de tranzacții digitale procesate în 2019, față de anul precedent.
 aboneaza-te
Antonio Eram - CEO Netopia Payments

Anul trecut, compania a procesat lunar, peste 2 de milioane de tranzacții online cu cardul sau prin SMS. Netopia Payments a depășit în 2019 pragul de 15.000 de comercianți parteneri. De asemenea, 550.000 de utilizatori unici fac lunar diverse plăți online, prin intermediul serviciilor furnizate de companie.

În 2019, valoarea medie a tranzacției a înregistrat o scădere de aproximativ 15% comparativ cu anul anterior, datorită diversificării serviciilor și produselor care pot fi achitate în prezent online. Cea mai mare tranzacție procesată de Netopia Payments anul trecut a fost în valoare de circa 24.500 euro și a constat în achitarea unui pachet de servicii turistice.

„De la an la an observăm o creștere semnificativă a numărului de tranzacții online, ceea ce indică o consolidare a pieței în această direcție. Mai îmbucurător este faptul că cei mai mulți dintre utilizatori aleg să facă plățile de zi cu zi de pe propriile smartphone-uri, ceea ce le asigură o rapiditate mai mare în achiziționarea serviciilor sau produselor dorite. Pentru anul în curs, vizăm atât creșterea numărului de comercianți înrolați în platforma noastră, cât și a numărului de utilizatori care aleg plata online și ne dorim ca acest lucru să devină un obicei constant în viața cotidiană a românilor, a declarat Antonio Eram, CEO și Fondator al Netopia Payments.

Aproximativ 62% din totalul tranzacțiilor procesate anul trecut au fost realizate de pe dispozitive mobile, comparativ cu un procent de 38% dintre clienții finali care au ales desktop-ul pentru plățile online.

Netopia Payments este o companie 100% românească. În prezent, peste 15.000 de comercianţi folosesc serviciile şi soluţiile Netopia: plăţi mobile, tranzacţii online cu carduri bancare, Bitcoin sau prin SMS.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii