Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

IT |
|

Netopia mobilPay, tranzacţii de 76 mil. de euro

numere_telefon_portate.jpg
Numărul  în creștere al tranzacțiilor online arată că românii au mai multă încredere  în astfel de operațiuni.         

Netopia mobilPay, compania care operează microplăţi cu telefonul mobil şi plăţi online prin card, a depăşit anul trecut cifra de 2,2 milioane de tranzacții online, adică o treime din totalul pieţei de profil din România. Valoarea totală a acestora a fost de 76 de milioane de euro, iar tranzacția medie a fost de circa 37 de euro, dar unele au depăşit şi suma de 7.000 de euro.

Netopia a atras şi clienţi noi (anul trecut, aproape jumătate dintre cardurile utilizate vreodată în mobilPay au fost folosite pentru prima dată), dar şi comercianţi (peste 700 de nume noi, din turism, servicii sau utilități). „Românii au înțeles că plățile online sunt sigure, indiferent de sumele plătite”, susţine Antonio Eram, CEO și fondator Netopia mobilPay.

Compania consideră că, în 2014, piața de plăți online cu cardul va crește cu peste 20%, ajungând la aproximativ 8,5 milioane de tranzacții, iar ca valoare va ajunge la 350-370 de milioane de euro. 

Netopia mobilPay are birouri în București și Sunnyvale (SUA).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii