FacebookTwitterLinkedIn

În urma parteneriatului, șoferii şi clienţii ETU pot achita cu Bitcoin orice serviciu sau produs disponibil în oferta celor trei benzinării, dar şi a restaurantului. Soluţiile implementate de Netopia pot fi folosite inclusiv la restaurantul Autogrill, situat în incinta benzinăriei ETU de pe DN1, în direcția Ploiești – Brașov. Plata în cele trei benzinării ETU și în restaurantul ETU Pizza&Grill se va putea face prin scanarea codului QR de la casa de marcat.

Începând cu 28 iulie, ne bucurăm să introducem sistemul de plată Netopia mobilPay”, au declarat reprezentanții companiei Neptun SA, care deține lanțul de benzinării ETU.

Odată cu introducerea plăților prin Bitcoin, Netopia mobilPay pune la dispoziția șoferilor și plata serviciilor și a cumpărăturilor direct de pe smartphone, prin aplicația mobilPay Wallet. Aceasta poate fi descărcată gratuit pe toate terminalele smart ce rulează principalele sisteme de operare. Utilizatorul trebuiesă instaleze aplicația mobilPay Wallet și să își înregistreze un card.

„Ne bucurăm că, alături de partenerii noștri, putem oferi cele mai inovative metode de plată, acum şi în benzinării. Marcăm încă un un pas important în demersul nostru de a inova și de a-i scuti pe români de grija portofelului tradițional, înlocuindu-l cu cele mai noi alternative digitale disponibile pe piața instrumentelor de plată”, a declarat Antonio Eram, CEO și fondator al Netopia mobilPay.

Netopia mobilPay a integrat în platforma sa tranzacțiile cu Bitcoin, cea mai utilizată monedă virtuală descentralizată din lume, la finele anului 2014. În prezent, peste 10.000 de comercianți parteneri Netopia mobilPay au posibilitatea de a avea acces instant la procesarea Bitcoin, fără eforturi sau costuri suplimentare de dezvoltare.

Aplicația mobilPay Wallet a fost lansată în martie 2013 și poate fi descărcată gratuit, din Google Play sau App Store, pe telefoanele smart cu sisteme de operare iOS și Android. Aceasta poate fi folosită pentru a efectua diverse tipuri de plăţi în toate domeniile de interes: facturi, reîncărcări, transport, restaurante și supermarketuri.

Peste 4.000 de comercianţi din România folosesc serviciile şi soluţiile Netopia: plăţi mobile sau prin intermediul automatelor cash, tranzacţii prin SMS sau direct carrier billing cu operatorii mobili, cu carduri bancare sau Bitcoin.

Japonia va aplica tehnologia din spatele bitcoin la serviciile administrative online

Guvernul japonez va utiliza „blockchain”, tehnologia ce stă în spatele monedei digitale bitcoin, pentru serviciile administrative online pentru cetățeni și companii, cu scopul de a îmbunătăți securitatea și a reduce costurile, potrivit unui anunț din 29 iunie 2017.

IBM construiește pentru 7 bănci europene, printre care UniCredit și Deutsche Bank, o platformă care folosește tehnologia de tip bitcoin

La sfărșitul lunii iunie, gigantul de tehnologie IBM a anunțat că va construi o platformă bazată pe blockchain, cea folosită pentru monedele virtuale precum bitcoin, pentru un consorțiu format din șapte mari bănci europene, printre care UniCredit, HSBC și Deutsche Bank, care vizează simplificarea tranzacțiilor de finanțare a comerțului pentru companiile mici și mijlocii.

La sfârșitul lunii mai, cotaţia Bitcoin a depășit pentru prima dată pragul de 2.200 de dolari.