FacebookTwitterLinkedIn

“The Wandering Earth” este regizat și scris de Frant Gwo, cu o distribuție formată din Qu Chuxiao, Li Guangjie, Ng Man- tat și Zhao Jinmai și Wu Jing. Filmul a avut premiera in China, America de Nord, Australia si regiunea Noua Zeelanda unde a strâns 3,3 miliarde RMB (moneda Chinei, aproximativ 491,7 milioane de dolari) în primele 10 zile de la premieră, notează Media Expres.

Filmul este descris ca fiind „o sărbătoare vizuală” cu o producție realizată la o scară uriașă. Efectele sale post-producție și efecte speciale au fost realizate timp de doi ani, au folosit peste 3.000 de modele conceptuale și peste 10.000 de elemente de recuzită special construite.

Din declarațiile oficialilor Netflix Jerry Zhang, manager de achiziție de conținut și directorul Frant Gwo, filmul va fi difuzat de rețea în peste 190 de țări, filmul fiind creat pentru audiența chineză din întreaga lume dar a fost primit pozitiv și rezonează cu publicul și în afara Chinei continentale. Netflix îl va traduce în 28 de limbi. Oficialii nu au anunțat data exactă la care filmul va fi disponibil.

„The Wandering Earth” (Pământul rătăcitor) spune o poveste care se petrece într-un viitor apropiat în care soarele se extinde într-o stea gigantică roșie urmând să înghită Pământul, determinând omenirea să facă o încercare îndrăzneață de a salva planeta.

Mai mulți eroii construiesc zece mii de motoare stelare în efortul de a propulsa planeta Pământ departe de sistemul solar, cu speranța de a găsi o nouă casă cosmică. În timpul călătoriei de 2.500 de ani, un grup de eroi apar pentru a apăra civilizația umană de pericole neașteptate și de dușmani noi și pentru a asigura supraviețuirea omenirii în epoca Pământului rătăcitor.

Potrivit The Hollywood Reporter, “The Wandering Earth” este “primul film interstelar la scară mare” realizat de China. Adaptarea cărții lui Cixin Liu

Liu Cixin este primul autor chinez de SF recunoscut în SUA și la nivel internațional în vestul Europei, un film după un alt roman al său “Problema celor trei corpuri” / “The Three Body Problem” fiind în prezent în postproducție urmând ca filmul să fie lansat în 2020. Amazon vrea să adapteze cartea în serial pentru un miliard de dolari.