FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit comunicatului de presă, este vorba despre un prim studiu dedicat utilizatorilor din România, care „oferă date de actualitate și statistici inedite”. Dintre acestea, comunicatul Netflix menționează doar câteva. De exemplu, în România „Stranger Things 2” a fost „serialul urmărit cel mai rapid în 2017”, „ziua în care s-a făcut cel mai mult streaming fiind 29 octombrie, adică în weekendul în care a fost lansat noul sezon din serial”, notează Media Expres.

Din comunicat aflăm ce este acela „binging”-ul, care este definit de utilizatori ca sesiuni în care vizionează între 2 și 6 episoade la rând din același serial. Există și o formă extremă de binging, în care utilizatorii urmăresc un sezon întreg în 24 de ore de la momentul lansării pe platformă. Mai departe însă, nu aflăm nicio dată statistică privind bingingul românilor abonați la Netflix.

Printre „cele mai interesante statistici” însă este aceea că un membru din România a văzut filmul „War of the Worlds” cu Tom Cruise și Dakota Fanning de nu mai puțin de 179 de ori în 2017. De asemenea, comunicatul amintește că românilor le plac filmele și serialele cu suspans, „având în vedere că printre titlurile preferate se numără” „House of Cards” și „Narcos”.

Comunicatul Netflix prezintă două topuri: „Serialele devorate de români în 2017” („adică am urmărit mai mult de două ore pe zi”) și „Serialele savurate de români în 2017” („adică am urmărit mai puțin de două ore pe zi” ).

Topul serialelor devorate de români este următorul:

 1. Suburra: Blood on Rome
 2. The Keepers
 3. The OA
 4. 13 Reasons Why
 5. Marvel’s Iron Fist
 6. Cable Girls
 7. The Mist
 8. Fauda
 9. Santa Clarita Diet
 10. El Chapo

Topul serialelor savurate de români este format din următoarele titluri:

 1. Big Mouth
 2. Neo Yokio
 3. The Crown
 4. Friends from College
 5. White Gold
 6. Dear White People
 7. Disjointed
 8. You Me Her
 9. Frontier
 10. Dear White People

Netflix se prezintă drept cea mai mare televiziune prin internet din lume, cu peste 109 milioane de abonați în 190 de țări, care consumă zilnic 140 de milioane de ore de seriale și filme, incluzând documentare și filme de lung metraj originale.