Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Netflix ISP Speed Index plasează Digi Net Fiberlink pe primul loc în România

Digi Net Fiberlink cu viteza de 4,15 megabiți pe secundă (Mbps) în luna iulie 2018 este pe primul loc în România în indexul de viteză al furnizorilor de internet (ISP), comunicat de către Netflix, care măsoară lunar viteza medie de streaming a conviteza, ținutului în prime time, așa cum ajunge acesta la abonații serviciului în funcție de furnizorul de internet la care se conectează, informează Media Expres.
internet

Digi Net, care aparține RCS & RDS, a crescut față de luna anterioară, când avea 4.04 Mbps și era tot pe primul loc.

Al doilea furnizor ca viteză pentru abonații Netflix a fost în iulie NextGen cu 3,99 Mbps (față de 3,93 în iunie), urmat de UPC cu 3,93 (3,89), Telekom cu 3,67 (3.59), Orange cu 3.31 (în scădere față de 3.34 în iunie) și Vodafone cu 2,6 (de asemenea în scădere față de 2.74 în iunie).

Furnizorul Digi Net este pe primul loc din iulie 2017, fiind într-o singură lună aproape să fie ajuns la viteză de către UPC, în ianuarie anul acesta, când a înregistrat 4,14 Mbps față de 4,13 – UPC, notează Media Expres.

Primele cinci companii din lista Netflix oferă internet prin fibră optică, NextGen, Telekom și Vodafone oferă și internet prin linii telefonice fixe, UPC oferă și internet prin cablu coaxial, iar Orange și Vodafone oferă și conexiuni la internet mobile.

Netflix măsoară viteza medie culegând informații de la toate dispozitivele disponibile folosite de utilizatori dar, de exemplu, pentru unele dispozitive nu poate calcula exact ratele de transfer pentru streaming prin rețelele mobile, acestea fiind excluse din măsurători. Viteza indicată prin indexul de viteză ISP al Netflix nu este o măsură a vitezei maxime pe care o oferă furnizorii de internet.

Netflix este cel mai mare furnizor de conținut video prin internet la nivel global, cu peste 125 de milioane de utilizatori în peste 190 de țări. Oferta Netflix include seriale TV, documentare și filme de cinema din toate genurile și în mai multe limbi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii