Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Televiziunea Netflix este criticată pentru că difuzează prea multe scene în care personajele fumează

Televiziunea online Netflix a fost criticată de un grup de activişti împotriva consumului de tutun, pentru că în programele sale originale există cele mai multe scene cu personaje care fumează, informează News.ro.
NETFLIX

Organizaţia nonprofit The Truth Initiative din SUA, care luptă împotriva consumului de tutun, a făcut un studiu al serialelor originale ale Netflix şi a ajuns la concluzia că această televiziune difuzează cele mai multe scene în care apar personaje care fumează.

Activiștii de la The Truth Initiative au vizionat 14 dintre cele mai populare show-uri pentru spectatorii cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani, dintre care şapte aparţin Netflix, iar alte şapte provin de la televiziuni tradiţionale, din perioada 2015 – 2016.

Netflix a difuzat nu mai puțin de 319 scene în care a fost utilizat tutunul, de două ori mai multe decât la televiziunile clasice.

„Stranger Things” a avut cele mai multe astfel de „incidente” – cu un total de 182. „The Walking Dead”, serial difuzat de AMC, s-a situat pe locul al doilea în top, cu 94 de scene.

Netflix şi alte servicii de streaming nu sunt obligate să respecte aceleaşi restricţii în privinţa conţinutului ca televiziunile prin satelit şi cablu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii