FacebookTwitterLinkedIn

Cel mai mare serviciu de streaming din lume a strâns 15 miliarde de dolari prin datorii în mai puțin de un deceniu. Marți, compania a declarat că se așteaptă ca fluxul de numerar să fie egal în 2021, adăugând într-o scrisoare către acționari: „Credem că nu mai avem nevoie să strângem finanțare externă pentru operațiunile noastre de zi cu zi”, transmite Reuters.

Netflix a declarat că va explora restituirea excesului de numerar acționarilor prin răscumpărarea acțiunilor.

“Acest lucru este în contrast puternic cu Disney și mulți alți noi veniți care se așteaptă să piardă bani pe streaming în următorii câțiva ani”, a declarat analistul eMarketer Eric Haggstrom.

Din octombrie până în decembrie, Netflix a înscris 8,5 milioane de noi clienți de streaming cu plată, deoarece a lansat seriile apreciate pe scară largă „The Queen’s Gambit” și „Bridgerton”, un nou sezon din „The Crown” și filmul lui George Clooney „The Midnight Sky”.

Netflix a ajuns la 203,7 milioane, compania fiind pionieră în streaming în 2007, dar anul trecut a câștigat mai mulți abonați decât oricând, stimulați de pandemia care i-a ținut acasă.