Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Nestlé și partenerii săi au strâns 40 tone de deșeuri din Parcul Național Cozia de Ziua Mondială a Curățeniei

De Ziua Mondială a Curățeniei, Nestlé România a desfășurat acțiuni de ecologizare de-a lungul râului Olt, pe mai multe trasee turistice din Parcul Național Cozia.
Nestle - World Cleanup Day 2019_3

Cu implicarea a peste 300 de voluntari și sub coordonarea rangerilor de la Parcul Național Cozia, s-au colectat 40 de tone de deșeuri care au fost trimise către reciclare sau valorificare. Acțiunea vine în completarea viziunii companiei ca niciunul dintre ambalajele sale să nu ajungă la groapa de gunoi sau aruncat în apele și oceanele planetei.

Acțiunea de ecologizare s-a concentrat pe curățarea deșeurilor de pe nouă trasee turistice de-a lungul râului Olt, din zonele Sălătrucel, Călimănești-Căciulata, Castrul Roman Arutela, Valea Băiaşului, cascada Lotrișor, Mănăstirea Turnu, defileul Oltului pe segmentul Călinești-Proieni-Racovița, Valea Păuşa și Turnu-Valea Oltului.

Scopul acțiunii a fost de a încuraja voluntarii să se implice constant în acțiuni de colectare a deșeurilor și de a-i inspira și pe ceilalți să le urmeze exemplul, pentru a lăsa în urmă un mediu liber și curat pentru toți turiștii care vor vizita parcul.

Printre voluntarii care s-au alăturat inițiativei se numără și Șerban Copoț, recunoscut pentru toate acțiunile sale de protejare a naturii și fondator Liga Exploratorilor, un proiect prin care învață copiii importanța protejării mediului înconjurător.

Respectul față de viitor și un mediu liber și curat pentru copiii noștri reprezintă baza de la care dezvoltăm fiecare acțiune Nestlé. Responsabilitatea față de mediu se manifestă în cele mai variate moduri – o proiectare sustenabilă a ambalajelor, campanii de educare, infrastructura adecvată pentru colectare selectivă și reciclare. Un viitor sustenabil este un angajament pe care ni-l luăm fiecare dintre noi, cu fiecare decizie, zi de zi,” a declarat Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager Nestlé România.

Proiectul Nestlé, desfășurat cu sprijinul administrației Parcului Național Cozia și ManagerdeMediu.ro, a mobilizat voluntari de toate vârstele, elevi ai școlilor din zonă –  Școlile Generale din Sălătrucel, Călimănești și Racovița, dar și parteneri privați și reprezentanți ai autorităților locale – RomSilva Regia Națională a Pădurilor, Apele Române – Administrația Bazinală de Apă Olt, Ocolul Silvic Călimănești, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate și Salvamont.

“Ne-am implicat în acest proiect pentru a promova un turism responsabil și ecologic prin recomandarea expresă de a proteja cadrul natural pe care Parcul Național Cozia ni-l oferă. Le recomandăm turiștilor ca în perioadele de vacanță să adopte un comportament responsabil cu privire la colectarea și gestionarea deșeurilor către punctele special amenajate puse la dispoziție de către Administrația Parcului Național Cozia,” a declarat Vali Dragomir, Director General al ManagerdeMediu.ro

Acțiunea desfășurată de Nestlé în Parcul Național Cozia a avut loc cu ocazia Zilei Mondiale a Curățeniei, cea mai mare acțiune civică de colectare a deșeurilor la nivel global și are scopul de a crește gradul de conștientizare a dimensiunii crizei globale de deșeuri gestionate greșit, care amenință mediul înconjurător.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii