Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bunuri de consum |
|

Nestle a raportat cea mai mare creştere a vânzărilor trimestriale din ultimii cinci ani

Producătorul de alimente Nestle (Elveția) a raportat vineri cea mai mare creştere trimestrială a vânzărilor în aproape cinci ani, datorită rezervelor constituite de consumatori, de la mâncarea pentru animale de companie Purina şi cafeaua Nescafe, până la alimente congelate, înainte de măsurile de distanţare socială impuse de guvernanţi din cauza pandemiei de coronavirus, informează News.ro, conform Reuters.
Nestlelogo

Vânzările din America de Nord şi Europa au fost deosebit de mari în luna martie, ceea ce a contribuit la creşterea generală de 4,3% în primele trei luni ale anului, care a depăşit aşteptările analiştilor privind o creştere de 3%.

În America de Nord, vânzările de alimente pentru animale Purina Pet au crescut cu un ritm de două cifre, în timp ce băuturile Nescafe şi Coffee Mate au avut creşteri mari, de o singură cifră.

În Europa, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, majoritatea categoriilor de produse Nestle au câştigat cota de piaţă, a anunţat compania.

Directorul general Mark Schneider a declarat că Nestle lucrează pentru a se adapta la condiţiile din piaţă create de virus şi pentru a se asigura că are suficiente materii prime şi capacitate pentru a răspunde cererii crescute, luând totodată măsuri de siguranţă împotriva COVID-19, conform News.ro.

Nestle a anunţat că lansează un program de 500 de milioane de franci elveţieni (512 milioane de dolari) pentru a ajuta cafenelele şi restaurantele pe care le aprovizionează, prin extinderea termenelor de plată şi suspendarea taxelor de închiriere pentru automatele de cafea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii