FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit reprezentanților companiei, miza acestui plan vizează protejarea și refacerea mediului, îmbunătățirea condițiilor de trai ale fermierilor și prosperitatea comunităților agricole. În acest sens, Nestlé va colabora cu partenerii săi din sistemul alimentar, incluși într-o rețea de peste 500.000 de fermieri și 150.000 de furnizori ai companiei.

În aplicarea acestei noi strategii, compania se concentrează pe trei direcții principale, prima dintre ele fiind aplicarea științei și tehnologiei de ultimă generație și oferirea de asistență tehnică fermierilor. Totodată, își asumă să ofere sprijin investițional, Nestlé investind alături de fermieri, facilitând finanțări sau ajutându-i să obțină împrumuturi pentru echipamente specifice. Compania va colabora cu partenerii săi și în ceea ce privește finanțarea de proiecte-pilot pentru a testa și învăța cum să promoveze agricultura regenerativă la nivel optim.

„Știm că agricultura regenerativă joacă un rol esențial în îmbunătățirea sănătății solului, refacerea ciclurilor apei și accelerarea biodiversității pe termen lung. Aceste rezultate formează baza unui proces de producție sustenabil pentru produsele noastre alimentare și contribuie în mod hotărâtor la realizarea obiectivelor climatice ambițioase pe care le avem”, a punctat Paul Bulcke, Președintele Nestlé.

Anunțul companiei a fost făcut în perioada premergătoare Summit-ului ONU cu privire la sistemele alimentare desfășurat la New York, ca parte a contribuției Nestlé la atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) până în anul 2030.