FacebookTwitterLinkedIn

NESCAFÉ® Plan, lansat în 2010, este un program conceput pentru a sprijini comunitățile locale și pentru a-i ajuta pe fermieri să cultive cafea într-un mod responsabil.

Sustenabilitatea materiei prime
În 2020, 75% din cafeaua folosită în producția NESCAFÉ® a fost obținută în mod sustenabil, depășind astfel obiectivul asumat în 2010, de 70%. În comparație cu 2019, compania raportează o creștere de 10% în ceea ce privește materia primă obținută sustenabil.

În plus, datorită implicării sale constante, compania și-a adus aportul în îmbunătățirea unor condiții economice din patru țări producătoare de cafea (Mexic, Coasta de Fildeș, Honduras și Vietnam). De asemenea, NESCAFÉ® monitorizează și lucrează constant pentru a îmbunătăți drepturile muncii, obiectiv pe care compania l-a atins în Mexic și Filipine.

Reducerea impactului asupra mediului
De la implementarea NESCAFÉ® Plan în 2010 și până acum, în raport cu fabricarea fiecărei tone de produs, compania a înregistrat o reducere de 46% la nivelul emisiilor de carbon (cu 11% peste obiectivul setat în 2010) și o reducere de 53% a consumului de apă (cu 18% peste obiectivul setat în 2010). Diminuarea consumului de apă a fost posibilă datorită cantităților reduse utilizate în fabrici și în procesul de irigare al culturilor de cafea. De asemenea, NESCAFÉ® a contribuit în mod activ la îmbunătățirea biodiversității în culturile de cafea prin intermediul programelor de interplantare.

„Acum, când sărbătorim cei 10 ani de reușite ai NESCAFÉ® Plan, dorim să acordăm recunoaștere partenerilor noștri, de la fermierii care cultivă și culeg boabele de cafea atent selecționate, centrele de cercetare-dezvoltare care asigură rețelele potrivite pentru fiecare gust, specialiștii care ne oferă consultanță pentru practicile agricole, consumatorii noștri care, prin alegerile lor, ne ajută să protejăm viitorului cafelei”, a declarat Atana Skalko, BEO Beverages South East Market.

În plu, compania anunță un nou obiectiv de sustenabilitate: până în 2025, NESCAFÉ® își propune să obțină în mod sustenabil 100% din cafeaua folosită.