FacebookTwitterLinkedIn

În acest sens, Nestlé va investi 3, 2 miliarde de franci elvețieni în următorii 5 ani pentru finanțarea unor măsuri ce au ca drept scop susținerea sectorului de energie verde, dar și pe cel al agriculturii regenerative, se arată într-un comunicat al companiei remis la redacție.

Pentru segmentul din urmă, compania a specificat că va investi 1,2 miliarde de franci pe întreg lanțul de aprovizionare.

Acțiunile sprijină fermierii și furnizorii să implementeze practici agricole regenerative, prevăzând totodată plantarea a sute de milioane de copaci în următorii 10 ani și finalizarea tranziției companiei la energie verde în proporție de 100% până în 2025.

„Consiliul recunoaște importanța strategică a luării de măsuri decisive pentru a aborda schimbările climatice. Acesta susține accelerarea și extinderea muncii noastre, pentru a asigura succesul pe termen lung al companiei și pentru a contribui la un viitor sustenabil pentru generațiile viitoare”, a declarat președintele Nestlé, Paul Bulcke.

În ceea ce privește dezvoltarea practicilor agricole regenerative, Nestlé lucrează deja cu peste 500.000 de fermieri și 150.000 de furnizori, sprijinindu-i în implementarea acestor practici. Pentru stimularea acestora, Nestlé achiziționează materia primă rezultată din practici agricole regenerative la un preț peste nivelul pieței, cumpără cantități mai mari sau asigură co-investiția în cheltuielile de capital necesare.

Nestlé se așteaptă să achiziționeze peste 14 milioane de tone de ingrediente prin agricultura regenerativă până în 2030.

 Mai mult, în planurile sale, compania și-a propus ca în operațiunile sale, să finalizeze tranziția la energie 100% regenerabilă a celor 800 de locații din cele 187 de țări în care operează, în următorii cinci ani.