FacebookTwitterLinkedIn

Traista cu sănătate – Program educațional local, recunoscut la nivel internațional

Îndeplinirea misiunii Nestlé pentru încurajarea alegerilor sănătoase și a unui stil de viață activ este accelerată de parteneriatul local cu programul TRAISTA CU SĂNĂTATE – un proiect care își propune să prevină obezitatea infantilă, punând accent pe respectarea tradițiilor locale.

În cadrul programului Traista cu sănătate a fost lansat un suport educațional cu un concept unic, adresându-se copiilor prin povești din basmul popular și avându-i ca protagoniști pe ieduții din Capra cu trei iezi. Cartea este pusă la dispoziția copiilor din peste 50 de școli din Iași. Cu sprijinul Nestlé, suportul educațional a devenit accesibil tuturor în format digital pe www.Nestlé.ro/nutritie/traistacusanatate.

De asemenea, pentru a veni în sprijinul părinților, pe pagina de Facebook Nestlé.Ro sunt disponibile filmulețe în care autoarea, prof. univ. dr. Veronica Mocanu, explică informațiile din carte.

Nestlé For Healthier Kids – Inițiativă globală Nestlé pentru o viață sănătoasă

Prin Nestlé For Healthier Kids, compania își propune să ajute 50 de milioane de copii să aibă o viață mai sănătoasă, prin dezvoltarea de proiecte educaționale și prin inovație în portofoliu. Îmbunătățirea produselor se axează pe două direcții: reducerea conținutului de zaharuri, sare și grăsimi saturate și adăugarea de ingrediente nutritive, cum sunt cerealele integrale, fibrele și micronutrienții. În România, printre lansările de produse nutritive se numără: Nesquik All Natural RTD, cerealele de mic-dejun Cheerios Ovăz cu 91% cereale integrale, gustările NaturNes Bio NutriPuffs fără sare sau zaharuri adăugate.

Alte proiecte locale din inițiativa Nestlé for Healthier Kids

Sub forma unei farfurii colorate, Nutriporția îi ajută pe părinți să pregătească mese echilibrate pentru cei mici. Metoda Nutriporția pune la dispoziția părinților jocuri educative cu ajutorul cărora copiii pot deprinde cunoștințe de nutriție pe înțelesul lor. Descoperiți Nutriporția pe: www.Nestlé.ro/nutritie/nutriportia.

De 10 ani, Nestlé este partener al programului SETS – Și eu trăiesc sănătos!. Mișcarea SETS susține prevenirea obezității infantile și promovarea unui stil de viață sănătos. Programul a fost adaptat la condițiile impuse de contextul epidemiologic. Învățătorii, părinții și copiii au fost angrenați în activități privind igiena personală, activitatea fizică și nutriția, prin intermediul școlii de acasă.