Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Neptun TV a rămas fără licența audiovizuală și cu emisia oprită

Televiziunea generalistă cu difuzare națională Neptun TV, operată de compania SOTI CABLE NEPTUN SRL din Constanţa, a rămas în continuare fără licență audiovizuală și nu poate relua emisia întreruptă la 2 octombrie, după expirarea licenței, ca urmare a votului CNA din ședința din 18 octombrie, informează Media Expres.
Neptun TV

Au votat „pentru” prelungirea licenței: Florin Gabrea, Valentin Jucan, Dorina Rusu, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea. Au votat „împotrivă”: Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu și Radu Herjeu. Pentru prelungirea licenței erau necesare șase voturi „pentru”.

Administratorul judiciar al Neptun TV, Av. Diana Rădulescu de la ARTEMIS LEGAL INSOLVENCY SPRL, a susținut în fața CNA că legea audiovizualului „discriminează radiodifuzorul aflat în procedura de insolvență în perioada de observație, pentru că în această perioadă nu se poate scoate un plan de reorganizare consfințit de instanță, deoarece este ilegal”. „Trebuie să existe măcar o prelungire provizorie pentru astfel de cazuri”, a mai spus administratorul judiciar al Neptun TV.

Licența Neptun TV a expirat la 2 octombrie iar planul de reorganizare a fost aprobat de instanță la 3 octombrie.

Directorul executiv al televiziunii Dan Dumitru, prezent în fața CNA, a spus că Neptun TV emite din anul 1992, și că în acest caz legea audiovizualului „trebuie interpretată în spirit, dar televiziunea va muri dacă intră în contencios administrativ după un posibil vot negativ al CNA”.

Valentin Jucan a spus, printre altel, că CNA trebuie să țină cont că nu li se datorează lor situația, dacă nu mai au licență nu mai pot recupera prejudiciul.

„Radiodifuzorii n-ar trebui tratați ca fabricile”, a spus printre altele și Radu Herjeu și a propus ca televiziunea să solicite o nouă licență care va fi cel mai probabil aprobată.

Administratorul judiciar al televiziunii a spus că o licență nouă pune televiziunea în încurcătură, deoarece poate pierde distribuția prin cablu și locul din must-carry. De asemenea, emisia trebuie să se reia până pe 20 octombrie, altfel peste 100 de angajați nu își vor mai primi salariile deoarece clienții de publicitate au somat compania cu rezilierea contractelor.

Conform sondajului Kantar Media din septembrie, Neptun TV avea o audiență medie în mediul urban de 1.000 de telespectatori pe minut (toată ziua), iar la nivel național, media a fost de 2.000 de persoane (toată ziua).

VEZI TELEVIZIUNILE DE FILME CU CELE MAI MARI VÂNZĂRI DE PUBLICITATE – 9 LUNI 2016

Dorina Rusu a spus că acum CNA are toate actele și poate aproba licența. „Este excesiv din partea CNA să nu le aprobe, o să voteze pentru”.

Opinia sa a fost de asemenea susținută de Radu Călin Cristea: „Trebuie tranșat. Au ieșit din termen. Propun somație pentru depășire și subrscriu la ce a spus Dorina Rusu. Le-aș da, cu un nod în gât, un șase”.

În cadrul ședinței, administratorul judiciar al Neptun TV a explicat că televiziunea se află în insolvență la intervenția DNA care cere recuperarea unui prejudiciu într-un dosar de corupție împotriva unora dintre acționarii societății și a ANAF, pentru recuperarea unor datorii la bugetul statului.

Potrivit site-ului CNA, acționarii Neptun TV sunt Strutinsky Sorin Gabriel – asociat principal – 50%, Conpress Holding SRL – 25%, Cârciog Mihail Gheorghe – 12,5%, Ring Star SRL (asociat unic Moga Răzvan Adrian) – 10% şi Mereuţă Valeriu – 2,5%.

Asociaţii Conpress Hsolding SRL: Ciocoiu Sanda – 48%, Cârciog Mihail Gheorghe – 28%, Strutinsky Sorin Gabriel – 24%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii