FacebookTwitterLinkedIn

New Europe Property Investments (NEPI) şi antreprenorul Ovidiu Şandor anunţă demararea lucrărilor la etapa a treia şi ultima din cadrul complexului de birouri The Office din Cluj Napoca.

Lucrările de construcţie pentru etapa a treia de dezvoltare au fost demarate în aceste zile, suprafaţa de 18.500 de metri pătrați închiriabili aferentă acestei faze urmând să fie finalizată în vara anului 2017, conform planului iniţial anunţat de dezvoltatori în 2012.

Clujul înregistrează o creștere pe segmentul dezvoltării de clădiri de birouri

Dezvoltarea are loc într-un context economic favorabil, în care Cluj-Napoca atrage și oferă în continuare oportunități de dezvoltare a afacerilor, în special în industria IT. “Cu o suprafaţă închiriabilă de 59.185 de metri pătrați, The Office este primul complex de birouri din Transilvania care respectă cu adevărat standardele internaționale pentru clasa A, în ceea ce privește conceptul, dimensiunea, calitatea, facilitățile, parcajele și eficiența energetică, fiind certificat BREEAM Excellent”, subliniază Ovidiu Şandor, co-dezvoltator al proiectului.

Cei 21.273 de metri pătrați închiriabili livraţi în luna mai 2014 cu ocazia dării în folosinţă a primei faze sunt ocupați în totalitate, în vreme ce suprafaţa de 19.412 de metri pătrați aferentă celei de-a doua faze, inaugurată în urmă cu două luni, este închiriată în proporţie de 83%, purtându-se discuții avansate pe suprafețele rămase neocupate. “În ceea ce priveşte a treia etapă, deşi lucrările abia încep, 30% din suprafeţele ce vor fi livrate la jumătatea anului viitor sunt deja închiriate. În prezent, au loc discuţii avansate cu firme care doresc să se extindă, dar şi cu multe companii noi”, completează Lori Collin, office executive în cadrul NEPI.

Forbes 40 Best Cities 2016: Cluj-Napoca, locul 2

Un avantaj competitiv major în atragerea chiriașilor este, potrivit reprezentanților dezvoltatorilor,  gradul ridicat de flexibilitate în ceea ce privește suprafețele ce pot fi închiriate și posibilitățile de extindere, o nevoie specifică pentru efervescenţa de care dă dovadă mediul de afaceri clujean. Alături de acest aspect, conceptul proiectului, amplasamentul deosebit, facilităţile oferite şi reputaţia dezvoltatorilor sunt principalele atribute apreciate de chiriaşi.

Foto: Ivona Gal