Cautare
, Staff

Imobiliare |
|

NEPI Rockcastle a finalizat o investiție de 37 mil. euro într-un ansamblu de birouri aflat lângă Guvern

NEPI (New Europe Property Investments) Rockcastle, unul dintre cei mai importanți investitori imobiliari din România, a finalizat Aviatorilor 8, un ansamblu de birouri, situat în imediata apropiere a Guvernului.
Foto Aviatorilor8_piateta

Investiția totală în acest proiect, amplasat în Piața Victoriei, la intersecția Bulevardului Aviatorilor cu strada Paris, s-a ridicat la aproximativ 37 milioane de euro.

Ansamblul reprezintă o îmbinare între arhitectura veche și cea modernă, fiind compus din recent restaurata Vilă Oromolu, o clădire de birouri cu design avangardist și o piațetă deschisă publicului larg. Vila Oromolu a fost construită în 1927 pentru guvernatorul Băncii Naționale, Mihai Oromolu, după planurile renumitului arhitect Petre Antonescu, îmbinând stilurile neoclasic, baroc și Art Nouveau.

Clădirea de birouri de clasă A are o suprafață totală închiriabilă de peste 7.700 de metri pătrați, dispuși pe patru niveluri. Fațada dublu curbată a construcției este semnată de producătorul Cricursa. Sistemul de management al clădirii de birouri permite utilizatorilor săi controlul asupra climei, iluminatului și ambientului în general.

Printre caracteristicile construcției se numără trei lifturi Schindler de mare viteză, opțiuni de încărcare a automobilelor electrice, dușuri și vestiare disponibile pentru chiriași pe fiecare nivel al parcării, un generator de electricitate, un sistem ultra-sofisticat de încălzire/răcire a aerului, precum și servicii de concierge. Cele 202 locuri de parcare sunt amplasate pe trei niveluri subterane. Din acestea, 42 de locuri, aflate la nivelul -1, vor fi puse la dispoziția publicului, cu plată.

Parterul clădirii este dedicat serviciilor deschise publicului. Restaurantele Osteria Gioia și Japanos, cofetăria French Revolution și cafenelele Doncafe și Manufaktura vor ocupa acest spațiu, alături de clinica dentară Ava Smile Clinique.

Arhitectura ansamblului poartă semnătura renumitului arhitect Dorin Ștefan, au anunțat reprezentanții fondului NEPI Rockcastle.

Printre chiriașii complexului se numără General Electric, Fitbit și Philip Morris. Chiriașii proiectului Aviatorilor 8 au început să-și ocupe spațiile în cadrul ansamblului de birouri, urmând ca în toamna acestui an toate spațiile să fie funcționale.

Suntem nerăbdători să inaugurăm un proiect care alătură unui monument de importanță istorică o clădire ultramodernă de birouri, ca o declarație puternică în favoarea conviețuirii armonioase dintre vechi și nou, istorie și inovație”, a declarat Iulian Rusu, Leasing Manager NEPI Rockcastle.

Listat la Bursa de Valori din Johannesburg și la Euronext Amsterdam, NEPI Rockcastle investește în active imobiliare din Europa Centrală și de Est. Compania deține peste 30 de imobile de retail în special în România, Polonia și Slovacia, dar este prezent și în Croația, Cehia, Serbia și Bulgaria. Printre cele mai cunoscute imobile din portofoliul românesc al companiei se numără centrele comerciale Mega Mall, Mall Promenada, Shopping City Timișoara și City Park Constanţa, precum şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView în Bucureşti, City Business Centre în Timişoara şi The Office în Cluj.

NEPI a finalizat fuziunea cu Rockcastle. Noua companie, listată pe bursa din Amsterdam și din Johannesburg

Fuziunea dintre New Europe Property Investments (NEPI) și Rockcastle Global Real Estate Company (Rockcastle) s-a încheiat cu la începutul lunii iulie. Aceasta are efecte din 11 iulie 2017, primul anunț despre fuziune fiind făcut în data de 14 decembrie 2016.

NEPI și Ovidiu Șandor finalizează primul proiect de birouri clasa A din Cluj-Napoca

NEPI şi antreprenorul Ovidiu Şandor au finalizat, la începutul lunii iulie, lucrările la complexul de birouri The Office, primul complex de birouri clasa A din Cluj-Napoca, situat în zona centrală a oraşului. 

 

Grupul Iulius vrea să se asocieze cu CCIR pentru a reconstrui un proiect imobiliar mixt de sute de milioane de euro în jurul Romexpo

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii