Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Nelu Tătaru: „România va primi în această săptămână 43.000 de teste antigen rapide”

Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat ieri, la Iaşi, că în această săptămână România va primi 43.000 de teste antigen rapide, iar peste două săptămâni, încă un milion, informează Radio România Actualități.
Coronavirus in Moldova

Acestea ar trebui să descongestioneze unităţile de primiri urgenţe, pentru că rezultatele sunt gata în 15 minute, dar ar trebui dublate şi testele PCR, a precizat Nelu Tătaru, conform Radio România Actualități.

Nelu Tătaru: „Sunt teste pentru cei simptomatici, pentru cei care se vor prezenta la unităţile de primiri urgenţe, pentru personal medical, pentru cei insituţionalizaţi. Au anumite caracteristici, şi anumite criterii, şi o anumită specificitate. Noi trebuie să ne adaptăm ca aceste teste să fie foarte sigure, în măsura în care dau un rezultat, iar comisiile noastre de boli infecţioase, comisiile de ATI, comisiile de microbiologie sunt cele care în acest moment evaluează dublarea de către un test Real Time PCR, în condiţiile în care avem, să spunem, solicitări mai multe şi vom avea şi cazuri care sunt, eu ştiu, la limita simptomaticului.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii