Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Nelu Tătaru: Redeschiderea spitalelor pentru pacienți non-Covid

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a cerut marți redeschiderea spitalelor și pentru pacienții care nu suferă de Covid-19.
 aboneaza-te
Coronavirus in Moldova

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a cerut marți redeschiderea spitalelor și pentru pacienții care nu suferă de Covid-19. Astfel, pacienții non-Covid își vor putea relua tratamentele, informează Digi 24.

Potrivit Ordinului ministrului Sănătății nr.961 din 29 mai 2020, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus la nivel local, spitalele care oferă asistență medicală pacienților testați pozitiv sau suspecți de infecția cu coronavirus pot asigura asistența medicală și pacienților non-COVID, doar cu avizul direcțiilor de sănătate județene și a municipiului București. Acest lucru este permis doar în condițiile existenței circuitelor funcționale complet separate, fără a fi necesară externarea/ transferarea tuturor pacienților internați către alte spitale.

Nelu Tătaru a declarat: “Am cerut astăzi direcțiilor de sănătate publică să realizeze la nivel local o analiză a cazurilor internate, a modului în care sunt separate complet circuitele funcționale pentru pacienții infectați de cei neinfectați și să identifice toate măsurile necesare astfel încât se fie eliberate avizele necesare reluării activității în spitalele de fază 1, 2 și cele suport. Voi începe și o evaluare personală a situației în aceste unități pentru că primesc semnale din partea pacienților neinfectați cu noul corornavirus care nu primesc asistența medicală de care au nevoie. Suntem într-o nouă fază epidemiologică și trebuie să redeschidem spitalele pentru bolnavi, chiar dacă menținem măsurile de prevenție și limitare a răspândirii SARS-CoV -2”.

Sursă foto: Profimedia

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii