Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: „Suntem într-o perioadă şi într-o fază descrescătoare a curbei”

Epidemia de coronavirus în România este, în prezent, pe o pantă descendentă, dar nu suntem încă la sfârşitul primului val, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, conform Radio România Actualități.
Nelu Tataru

Nelu Tătaru a atras ieri atenţia că orice nouă etapă de relaxare a restricţiilor trebuie să se producă în condiţii de precauţie şi cu păstrarea măsurilor de bază pentru limitarea îmbolnăvirilor, precum distanţarea socială şi purtarea măştilor de protecţie.

Nelu Tătaru: „Suntem într-o perioadă şi într-o fază descrescătoare a curbei, este vizibil, o avem de vreo săptămână, o săptămână jumătate, vrem să rămân așa, dar încă avem pacienți în terapie intensivă, încă avem decese. Sunt momente pe care, dacă le gestionăm cum trebuie, atât noi, cât și populația, noi putem spune că terminăm acest moment al pandemiei și avem un timp liber în care să putem să analizăm ce a fost, să previzionăm ce va fi şi să gestionăm mai bine situația care va veni, în măsura în care acel studiu pe care îl pregătim noi pentru vară, de zero prevalență, să ne arate că avem o marjă din populație imunizată și să putem gândi mai relaxat pentru momentul toamnă-iarnă. La distanțarea socială nu putem renunța, la portul măștii nu putem renunța. Sunt măsuri care vor trebui să rămână o dată cu relaxările care vor veni. Trebuie să le facem în condiţii de precauţie. Numai aşa le putem gestiona”, conform Radio România Actualități.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii