Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: „Orice persoană care lucrează într-un spital dedicat tratării pacienților COVID și a intrat în contract cu aceștia va beneficia de stimulentul de risc de 2.500 de lei”

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru s-a aflat, ieri, la Sfântu Gheorghe, pentru a verifica modul în care medicii de acolo răspund crizei provocate de noul coronavirus, informează Radio România Actualități.
 aboneaza-te
Nelu Tataru
Ministrul Sănătății a vorbit despre stimulentul acordat personalului care lucrează în spitalele dedicate tratării pacienților cu COVID, dar și despre viitoarele măsuri de relaxare, notează Radio România Actualități.
„Orice persoană care lucrează într-un spital dedicat tratării pacienților COVID și a intrat în contract cu aceștia va beneficia de stimulentul de risc de 2.500 de lei, a declarat ministrul sănătății Nelu Tătaru, cu prilejul unei scurte vizite de lucru făcute la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe.
Ministrul a precizat că managerii spitalelor sunt cei care trebuie să identifice persoanele îndreptățite să ia acești bani.
Nelu Tătaru a mai menționat că, începând cu 15 mai, se vor lua o serie de măsuri de relaxare, dar deocamdată suntem în faza de „dinți de fierăstrău”, adică numărul cazurilor de COVID înregistrează mici urcușuri și coborâșuri de la o zi la alta.
Potrivit acestuia, fiecărei sector va avea parte de o relaxare, dar progresivă, graduală, în ordinea inversă în care au fost impuse, urmând să se mențină în continuare o serie de măsuri de precauție cum ar fi purtarea măștilor și distanțarea fizică.
Nelu Tătaru a mai spus că, la nivel național, există 70 de puncte real-time PCR, unde se fac teste pentru COVID, cu o capacitate de testare de 10.000 de teste pe zi, dar în prezent se efectuează doar între 6.000 –  6.200 de teste din cauza lipsei de personal.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii