Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: „Doar 4,6% din populația României a dobândit imunitate la COVID”

Abia 4,6% din populația României a dobândit imunitate la coronavirus de la începutul pandemiei, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, informează portalul stiri.tvr.ro. „Avem nevoie de un procent de 70-80% ca să învingem pandemia, dar este imposibil de obținut pe termen scurt fără un vaccin”, avertizează medicul infecționist Adrian Marinescu.
 aboneaza-te
Nelu Tataru

De la începutul lunii iunie, au fost recoltate 17.000 de seruri de la persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 pentru studiul din care rezultă numărul de români ce au deja imunitate la periculosul coronavirus, notează stiri.tvr.ro.

Procentul este foarte mic, sub media europeană. Este nevoie ca 70-80% din populație să dobândească imunitate la COVID-19 pentru a învinge pandemia.

Este un lucru imposibil într-un termen scurt, pe cale naturală, fără un vaccin. Chiar şi imunizarea colectivă, așa cum vor medicii din Suedia, presupune riscuri foarte mari. Oamenii trebuie să treacă prin infecția virală și doar cei care scapă dobândesc anticorpi protectori.

Doctorul Adrian Marinescu spune că locuitorii din Suceava, primul județ focar din România, au ajuns la un procent de imunizare de 20% după infectarea în masă din primăvară.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii