FacebookTwitterLinkedIn

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că până la sfârșitul săptămânii se va face o evaluare a primei perioade de relaxare, informează Mediafax. Nelu Tătaru a declarat “Știm destul de sigur că vom redeschide terasele”. Dacă după relaxarea restricțiilor numărul de îmbolnăviri cu coronavirus va stagna, atunci este posibil ca până în august să revenim la normalitate, mai adaugă ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a mai menționat că “La sfârșitul acestei săptămâni vom avea și evaluarea acestei prime perioade de 14 zile de relaxare și vom putea spune și măsurile de relaxare care vin după 1 iunie. Deocamdată, știm destul de sigur că vom redeschide terasele. Pot fi mai multe măsuri, dar evaluarea se va face la sfârșitul acestei săptămâni”, potrivit Mediafax.

Chiar dacă va avea loc o relaxare a restricțiilor și mai permisivă, vor trebui să fie respectate în continuare măsurile de prevenție și protecție, inclusiv distanțarea socială.

“Păstrăm aceeași distanțare socială. Avem acea distanță de un metru și jumătate care trebuie să existe și precauțiile care vizează suprafețele sau locurile comune, cum sunt toaletele”, a mai adăugat Nelu Tătaru.

Dacă lucrurile evoluează așa cum se așteaptă autoritățile, din 15 iunie se vor putea redeschide plajele. Dorința este ca spre sfârșitul lunii august românii să se întoarcă la o viață normală.