Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: „200.000 de români au venit în țară. Mai așteptăm încă 200.000 până de Paște”

Nelu Tătaru a confirmat, la Digi24, că România este foarte aproape de scenariul 4 elaborat de autorități pentru epidemia de coronavirus și că va urma o nouă ordonanță militară pentru implementarea noilor măsuri.
 aboneaza-te
Nelu Tataru

Ministrul Nelu Tătaru a reiterat că vârful epidemiei din România va fi în a doua jumătate a lunii aprilie, când am putea vedea la aproximativ 10.000 de persoane infectate cu COVID-19.

Creșterea cifrelor ar putea fi determinată și de faptul că până acum s-au întors din străinătate în țară în jur de 200.000 de români, dar până de Paște sunt așteptați încă să sosească încă pe atâția, potrivit Digi24.

Ministrul Sănătății, despre românii care se întorc în țară și sunt tentați să încalce carantină: „Sunt niște oameni care au venit de frică, dar ajunși aici bravează. Sunt niște oameni care au fugit de moarte, dar pot aduce moartea la noi. Dacă nu-și respectă propria imagine sau propriul corp, să aibă un respect pentru bătrânii, pentru copiii și pentru toți cei din jurul lor”.

 Scenariul 4 implică tratarea unor cazuri ușoare de boală la domiciliu, urmând ca doar cazurile moderat-severe să fie internate la boli infecțioase, iar cele critice la terapie intensivă. Totodată se va schimba și metodologia de testare. Nu vor mai fi testați doar cei din carantină sau contacții unor persoane infectate, ci toți cei care prezintă simptome. Se ia în calcul și momentul în care personalul medical infectat, dar asimptomatic, să rămână în spital și să trateze bolnavii, a declarat la Digi24 ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii