Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Nelu Tătaru: 2020 este unul dintre cei mai dificili ani de la înfiinţarea Ambulanţei

Într-un mesaj transmis de Ziua Naţională a Ambulanţei, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că 2020 este unul dintre cei mai dificili ani de la înfiinţarea serviciului de ambulanţă şi până în prezent.  
Nelu Tataru

El a ținut să le mulţumească ambulanţierilor pentru efortul pe care-l fac în asigurarea unui „răspuns adecvat la cea mai importantă provocare de sănătate publică de la nivel global din ultimul secol – pandemia cu noul coronavirus”.

“În această perioadă, sistemele medicale din întreaga lume trebuie să facă faţă unei situaţii fără precedent, în care este mobilizată întreaga resursă existentă. 

Munca în urgenţă este extrem de dificilă, iar cea în urgenţa prespitalicească una foarte grea, contra cronometru, în care fiecare greşeală sau întârziere poate să însemne diminuarea şanselor la supravieţuire”, a spus ministrul Sănătăţii, citat de Agerpres.

În fiecare an, pe 28 iulie, este marcată Ziua Națională a Ambulanței, aceasta fiind data când a apărut prima mașină de salvare în București, în 1906, la iniţiativa profesorului Nicolae Minovici.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii