Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Negocierile dintre Electrica SA și Fondul Proprietatea s-au încheiat fără acord de vânzare

Negocierile dintre Electrica şi Fondul Proprietatea pentru achiziţia pachetelor minoritare de acţiuni deţinute de FP la cele trei filiale de distribuţie ale Electrica şi la subsidiara de furnizare s-au încheiat fără un acord, după ce cele două părţi nu s-au înţeles asupra preţului, informează Mediafax.
transelectrica.jpg

Deși Fondul Proprietatea a cerut 875 milioane de lei, Electrica nu a putut oferi decât 790 milioane de lei.

„În opinia noastră, această ofertă reflectă condiţii comerciale acceptabile ambelor părţi şi este fundamentată pe înţelegerea solidă a operaţiunilor societăţilor şi cunoaşterea riguroasă a mediului de reglementare. De altfel, propunerea Electrica SA a fost în linie cu oferta fermă a Fondului Proprietatea din martie 2015 (când cele două părţi au mai purtat o rundă de negocieri) şi cu discuţiile de dată recentă”, se arată într-un comunicat al Electrica, conform aceleași surse.

Vânzările de mașini electrice vor crește și în România

Electrica este de părere că oferta FP nu surprinde modificările cadrului de reglementare survenite ulterior datei evaluării în opul actualizării Valorii Activului Net (VAN) şi nu are la bază un nivel rezonabil de predictibilitate asupra mediului de reglementare, ca urmare a modificărilor inopinate aprobate de ANRE.

Fondul Proprietatea a primit pachetele minoritare de acţiuni la cele patru filiale ale grupului Electrica de la statul român la înfiinţare, în 2005, „costul de achiziție” fiind de 422 milioane de lei, FP evaluându-le la 841 milioane de lei.

Hidroelectrica a câștigat procesele cu Alpiq Romindustries si Alro, care cereau daune de 657 de milioane de lei

Conform deciziei acţionarilor din AGA care a avult loc pe 10 noiembrie 2015, consiliul de administraţie al companiei Electrica este nevoit să încheie procesul de negociere până la data de 31 martie 2016, încheierea procesului va fi urmată de publicare preţului oferit.

De asemenea, în momentul finalizării procesului de negociere, consiliul de administraţie trebuie să facă public preţul oferit, fie el acceptat sau nu de către FP, împreună cu argumentaţia economică care a stat la baza ofertei, potrivit deciziei acţionarilor.

Fondul Proprietatea deține pachete minoritare la Electrica Distribuţie Muntenia Nord – 21,99%, Electrica Distribuţie Transilvania Nord 22%, Electrica Distribuţie Transilvania Sud – 21,99% şi Electrica Furnizare SA -22%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii